Egy zuglói iskolában azt kérik, informatikaórán ne nagyon használják a számítógépeket a diákok

Legalábbis tartsanak „minimális gyakorlati foglalkozást” a gépek fogyasztása miatt.

A zuglói Wesselényi Miklós Műszaki Technikum egyik osztályfőnöke levélben értesítette a tanulókat és azok szüleit, hogy miután legalább 25 százalékkal kell csökkenteni az energiafogyasztást – aminek betartását rendszeresen ellenőrzik majd –, a továbbiakban nem nagyon lehet olyan dolgokat használni az iskolában, ami árammal működik – írja a 444 .

Ennek keretében nem lehet „feleslegesen” használni a lámpákat, „szigorúan tilos” az iskolában tölteni a mobiltelefonokat, és saját laptopot sem lehet használni.

A 444-hez eljutott egy másik levél tartalma is, amelyet a múlt héten kaptak a tanárok. Abban azt írták, hogy a tanáriban korlátozták a hűtőszekrények használatát, de ezen felül korlátozták a nyomtatók és egyéb elektronikai eszközök használatát is. Mármint „a projektorok és számítógépek használatát” , ami azt jelenti, hogy „informatikaórán minimális gyakorlati foglalkozást kell tartani a gépek fogyasztása miatt” .

A levélben az is szerepelt, hogy ha nem sikerül 25 százalékkal csökkenteni az energiafogyasztást, akkor „további szankciók várhatók”.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek