Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Egyedüli magyarként jutott a döntőbe egy szombathelyi gimnazista egy amerikai matekversenyen

Kalocsai Zoltán a Nagy Lajos Gimnázium 10.c osztályos, matematika tagozatos tanulója.

A világ 100 országából, 3 korosztályban, összesen több mint 4000 pályázat érkezett a Desmos, a matematika oktatását segítő amerikai informatikai cég felhívására. A Desmos küldetése, hogy minden diákot segítsen a matematika tanulásában és megszerettesse a matematikát.

A szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium 10.c osztályos, matematika tagozatos tanulója, Kalocsai Zoltán is jelentkezett a Desmos legelső alkalommal megrendezett versenyére, a Global Art Contestre- ahol a finalisták, vagyis a legjobb 20 közé jutott a 15-16 éves korosztályban.

A szombathelyi gimnazista Barczi Péter tanítványa és Magyarországról az egyedüli finalista. Hazánkon kívül Európából csupán Hollandiából, Nagy-Britanniából és Spanyolországból kerültek ennek a korcsoportnak a döntőjébe.

Kalocsai Zoltán

Zoltánnak kreatív módon a matematikai és informatikai ismereteit kellett összekapcsolnia és felhasználnia a projektjéhez. Pályamunkája egy animált emotikonokból összeállított kép, a pályázatban pedig le kellett írnia, hogy mit tanult a pályamunkájának elkészítése során matematikából.

Zoltán saját bevallása szerint inkább a feladat matematikai részére fektette a hangsúlyt, amelyet jól mutat, hogy teljes pályamunkája leírható egy nagy egyenlőtlenséggel.

A verseny összes döntősének pályamunkái elérhetőek a Desmos hivatalos oldalán.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely

Tovább az oldalra