Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Egyedüli magyarként jutott a döntőbe egy szombathelyi gimnazista egy amerikai matekversenyen

Kalocsai Zoltán a Nagy Lajos Gimnázium 10.c osztályos, matematika tagozatos tanulója.

A világ 100 országából, 3 korosztályban, összesen több mint 4000 pályázat érkezett a Desmos, a matematika oktatását segítő amerikai informatikai cég felhívására. A Desmos küldetése, hogy minden diákot segítsen a matematika tanulásában és megszerettesse a matematikát.

A szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium 10.c osztályos, matematika tagozatos tanulója, Kalocsai Zoltán is jelentkezett a Desmos legelső alkalommal megrendezett versenyére, a Global Art Contestre- ahol a finalisták, vagyis a legjobb 20 közé jutott a 15-16 éves korosztályban.

A szombathelyi gimnazista Barczi Péter tanítványa és Magyarországról az egyedüli finalista. Hazánkon kívül Európából csupán Hollandiából, Nagy-Britanniából és Spanyolországból kerültek ennek a korcsoportnak a döntőjébe.

Kalocsai Zoltán

Zoltánnak kreatív módon a matematikai és informatikai ismereteit kellett összekapcsolnia és felhasználnia a projektjéhez. Pályamunkája egy animált emotikonokból összeállított kép, a pályázatban pedig le kellett írnia, hogy mit tanult a pályamunkájának elkészítése során matematikából.

Zoltán saját bevallása szerint inkább a feladat matematikai részére fektette a hangsúlyt, amelyet jól mutat, hogy teljes pályamunkája leírható egy nagy egyenlőtlenséggel.

A verseny összes döntősének pályamunkái elérhetőek a Desmos hivatalos oldalán.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely

Tovább az oldalra