A teherautók meghúzzák a parkoló autók oldalát, letörik a tükröket - állítják egy szombathelyi utca lakói

Az önkormányzat most az ott lakók kérésére egyirányúsíthatja a Brassó utcát.

A Brassó utca a Zanati úttal párhuzamos, a Vépi és Ikervár utcákat köti össze, családi házak állnak az utcában.

A városi közgyűlés Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottsága elé kerülő anyag szerint a lakók az utca egyirányúsítását kérték a Vépi úttól az Ikervár utca irányába.

A Brassó utcát az Ikervár utca felé egyirányúsítanák
Forrás: googlemaps.com

A lakók szerint a Brassó utca nem alkalmas a teherautó-forgalomra. A teherautók nem a Zanati útra fordulnak be az Ikervár utcáról, majd onnan a Vépi útra, hanem a Brassó utcán keresztül rövidítenek. Állítják, hogy emiatt több alkalommal meghúzták az utcában parkoló autókat és visszapillantó tükröket is letörtek.

Az egyirányúsítás következményeként viszont a Brassó utcában lakók kerékpárral az Ikervár utcáról nem fognak tudni behajtani az utcába a forgalommal szembe, nekik az Ikervár u. – Zanati út – Vépi út útvonalon kell közlekedniük, vagy a Brassó utca gyalogjárdáján a kerékpárjukat tolva tudnak hazajutni - írja az anyag.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet