Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egymillió eurós humanitárius segélyt küld Magyarország Libanonnak

Közben más országokból is érkeztek felajánlások a segítségnyújtásra.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egymillió eurót adományoz a magyar kormány a bejrúti robbanás után a rengeteg sérült ellátásával és a halálos áldozatok felkutatásával küzdő Libanonnak - jelentette be szerdán Azbej Tristan, üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps programért felelős államtitkár a Hungary Helps Twitter-oldalán.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az államtitkár korábban, szerda reggel úgy nyilatkozott az M1-nek, hogy miután egyeztetett Libanon magyarországi nagykövetével és karitatív szervezetekkel, úgy látja, elsősorban katasztrófavédelmi és orvosi segítségre van szüksége Libanonnak. De szerinte hosszabb távon újjáépítési segítségre lesz szüksége az államnak, hiszen például egy kórház is megsemmisült a robbanásban.

Közben más országokból is érkeztek felajánlások a segítségnyújtásra. Franciaország két repülőgéppel szakértőket és felszereléseket küld Bejrútba. Németország ötven kutatási-mentési szakembert küld Libanonba, és Lengyelország is segítségnyújtást jelentett be.

Az Európai Unió is élesítette a polgári védelmi mechanizmusát, amelynek keretében tűzoltókat, mentőfelszereléseket, járműveket és keresőkutyákat akarnak Libanonba küldeni a tagállamokból. Eddig Csehország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Lengyelország és Németország jelezte részvételi szándékát, de várhatóan más országok is csatlakozni fognak.

Marise Payne ausztrál külügyminiszter közölte, hogy országa nagyjából 1,4 millió dollárnyi támogatást ajánl fel a Világélelmezési Program (WFP) és a vöröskereszt számára a katasztrófa által érintettek ellátásának biztosítása céljából. Oroszország ötrepülőnyi humanitárius segély küldéséről döntött. Irak hatkamionnyi egészségügyi felszerelést illetve orvosokat, ápolókat juttat Libanonba.  Jordánia és Egyiptom is hasonló intézkedéseket jelentett be.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés