Egyre-másra bukkannak majomhimlős emberekre Londonban

Az első eset után most két újabbat találtak, de nem tudni a fertőzés mikéntjéről semmit.

Május 7-én találták az első majomhimlős fertőzöttet Londonban, a The Guardian hasábjain most két újabb esetről olvasni Colin Brown, az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynökségének (UKHSA) klinikai és új fertőzésekért felelős igazgatója beszámolója után - írja a 444.hu .

A két új fertőzött egy háztartásban él, de az első fertőzöttel nincs kapcsolatuk. Egyikük otthoni karanténban van, másikukat a londoni St Mary's kórház fertőzőbeteg-osztályán kezelik.

A kontaktkutatás zajlik. Tünetek: láz, fejfájás, izom- és hátfájdalom, duzzadt nyirokcsomók, hidegrázás és kimerültség. Kiütések is kialakulhatnak. A betegek általában két-négy héten belül felépülnek. A betegség többnyire Közép- és Nyugat-Afrika trópusi esőerdeiben fordul elő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek