Egyre több a bolti lopás

Aki erre vállalkozik, sok esetben alapvetően szükséges termékeket tulajdonít el.

A helyzet kezd drámai lenni: egyre több ember jár a boltokba megélhetésből lopni - írja az atv.hu. A lopások száma csaknem mindegyik áruházláncnál megnőtt.

Vannak olyanok, akik csak egy-egy kiflit, májkrémet akarnak ellopni, egyszerűen azért, mert éhesek. Egy bolti eladó szerint igencsak érződik a hónap vége, ilyenkor kevés a vevő és kevesebbet is vásárolnak.

A bíróságon sokszor tudják már, ki a rendszeres tolvaj és melyik ügy az, melyben a vádlott csak az éhsége miatt lopott – mondta a Híradó által megkérdezett Meggyes Attila ügyvéd.

Megjegyezte: jelenleg a bűncselekmény és a szabálysértés között van egy határ, ami 50 ezer forint. Amikor ítéletet hoz a bíróság, mindig mérlegeli, hogy rendszeres tolvajlásról van szó, vagy pedig egyedi esetről, legyen szó szabálysértésről vagy bűncselekményről.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek