Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Egyszerűen jó volt itt lenni” – Szombathelyen járt a legismertebb magyar utazó-blogger

A 138 országot megjárt Travellinának láthatóan tetszett a városunk.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Abban a szakemberek között is egyetértés van, hogy turisztikai szempontból Szombathely csak mérsékelten izgalmas.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ugyanakkor a város – már csak kétezer éves történelméből kifolyólag – bővelkedik egyedi érdekességekben, amelyek mégiscsak összeállnak egy igencsak kellemes turisztikai koktéllá.

Ezen koktél összetevőt sorolja fel és járja körül egy hosszabb bejegyzésében a legismertebb magyar utazási blogger.

A 138 országot megjárt Travellina (Kisgyörgy Éva) leginkább a fősodorra a koncentrál, az Iseumtól kezdve a székesegyházon át a Víztoronyig, ami egyrészt érthető, másrészt kissé félrevezető, mert mi tudjuk, hogy városunk hangulatához megannyi más apróság is hozzájárul.

Travellina listája így is meglehetősen impresszív, és körüljárva a különlegesnek nevezett látványosságokat, kiderül, Szombathely turisztikailag érdekesebb hely, mintsem gondoljuk.

Fő tér 12.
Kiss Tamás

A szerző a Fő térén a 12. számú épületet (egykori Centrum Áruház) emeli ki, illetve az OTP üvegpadlója alatti római maradványokat.

 • Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház
 • Járdányi Paulovics István Romkert
 • Savaria Múzeum
 • Smidt Múzeum
 • Szombathelyi Képtár
 • Székesegyház
 • Egyházmegyei Könyvtár
 • Szent Márton-templom
 • KRESZ Park
 • Kalandváros
 • Csónakázó tó
 • Kámoni Arborétum és Ökoturisztikai Központ
 • Vasi Múzeumfalu
 • Végül négy, a klasszikus látnivalók sorából kilógó helyszín is terítékre kerül, amelyek már sokkal a „mi Szombathelyünk” kategóriájába tartoznak.

  A Gothard obszervatórium Herényben.
  Mészáros D. Zsolt

  A hangversenyteremnek használt zsinagóga, az újranyitás előtti víztorony, az emlékmű és ez építészeti kuriózumnak számító Gothard-obszervatórium.

  A blogger jó néhány vendéglátóipari egységet is végiglátogatott, de számunkra érdekesebb talán a szép hosszúra nyúlt bejegyzés két záró bejegyzése:

  „Ahhoz képest meglehetősen hosszúra nyúlt ez a bejegyzés, hogy két hete igencsak zavarban lettem volna, ha Szombathelyen három nevezetességet kell felsorolnom. És még mennyi lehetőség van ebben a városban! Csak egy kis támogatást kellene szerezni és világraszóló technikai bemutatóteret lehetne a Gothard anyagból varázsolni, biztonságosabbá és használhatóbbá alakíthatnák a víztornyot, no és felvehetnének pár embert, hogy az egyházmegyei könyvtár és néhány más zseniális hely hétvégén is látogatható legyen. Na de így is szuper a város, csak elszántnak kell lenni a felfedezéséhez:-)

  De nem csak az bűvölt el, mennyi érdekességet találtam Szombathelyen. Egyszerűen jó volt itt lenni. Sütött a nap, mosolyogtak a helybéliek és minden idegenvezető, turisztikai szakember, akivel látogatóként kapcsolatba kerültem, láthatóan lelkesedett a városért. Olyan jó ezt látni a mai kicsit fásult, punnyadt világban – egy élhető és szerethető várost ismertem meg, ahova remélem, hamarosan visszatérek!”

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
  Hirdetés
  Hirdetés

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés

  Csak Szombathely

  Hirdetés