Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Együtt örül sérült és egészséges kisgyerek: közös játékot kaptak a Joskar-Olán

Jegyezzük meg a kifejezést: integráló libikóka.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hétfő délután közösen leplezte le a Mikes Kelemen utcában Kelemen Krisztián, a körzet DK-s képviselője és Puskás Tivadar polgármester azt a játszótéri játékot, amit a környéken élő kis lurkók már birtokba is vettek. Ez a játék nem akármilyen játék ám. Ez a MagikMe nevű játékszer egy úgynevezett integráló libikóka, amit egészséges gyerekek és mozgássérült társaik közösen használhatnak.

Integráló libikókát avattak a Joskar-Olán
Higgyék el, neki is tetszett ám!
Bonyhádi Zoltán
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Különösan nagy dolog ez, hiszen a közelben van a Micimackó Óvoda, ahova több mozgássérült kisgyerek is jár. Az átadón elhangzott, hogy ezért, illetve a Bercsényi iskola közelsége miatt több sérült gyereket nevelő család célzottan ezért költözik a Joskar-Ola lakótelepre. Nekik ez most különösen nagy ajándéknak számít.

Integráló libikókát avattak a Joskar-Olán
Innen ülve, onnan fekve, együtt játszhat mindenki
Bonyhádi Zoltán

A MagikMe megalkotói közt több beteg gyereket nevelő szülő is akad, így közös tapasztalataik alapján tervezték meg a libikókát. A fogyatékkal élő kisgyerekek úgy játszhatnak rajta együtt hogy a játék két oldalán fekvő helyzetben, biztonságosan elhelyezkedve hintáznak, míg a szomszédos helyen az ép gyerekek ugyanazon a játékon ülve játszanak.

Integráló libikókát avattak a Joskar-Olán
További képek kattintásra!
Bonyhádi Zoltán

Ilyen játékból még csak néhány városba telepítettek az országban, Szombathelyen ez az első ilyen.

A spéci integráló libikókát a Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány állíttatta, Puskás Tivadar, Ipkovich György, Czeglédy Csaba, Szuhai Viktor és Kelemen Krisztián képviselői felajánlásaiból, valamint az alapítvány hozzájárulásával.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés