Ehhez még lottózni se kellett: százmilliókat szórt szét a Szerencsejáték Zrt.

Megnyugodhatunk, Sarka Kata férjének és Havasi Balázs zongoristának is jutott a pénzből!

665 millió forintot szórt szét a Szerencsejáték Zrt. szponzorpénzként májusban. Az akció legnagyobb nyertese Sarka Kata férje, Bessenyei István, ő a cégein keresztül összesen 280 milliót kapott. Bessenyei 11 évig MSZP-s belépővel járt be a parlamentbe és egyébként az Inani Production és az Inani Football Production kft-kkel nyerte el a szponzorációt - írta a 444.hu.

Havasi Balázs zongorista 120 milliót kapott. Az ő cégét is rendszeresen támogatja az állami szerencsejáték-szervező cég, tavaly 100 millió, 2022-ben és 2021-ben pedig 150-150 millió forint jutott Mészáros Lőrinc Várkonyi Andrea házaspár kedvenc zenészének.

De, jutott még csekély 80 millió a Polgárok Házát is fenntartó civil szervezetnek, ami a Szövetség a Nemzetért Polgári Körből nőtte ki magát. Ez utóbbi egykor a soraiban tudta Orbán Viktort és Vona Gábort is.

Némi apró, vagyis 5 millió még leesett a KDNP ifjúsági szervezetéből ismert Gondi Mátyás Lajos vállalkozásának, a GML Productions Kft-nek is. Ezt is rendszeresen támogatja a Szerencsejáték Zrt., a 2016-os alakulását 8 millióval támogatták, majd 2020 és 2022 között összesen 45 millió forintot adtak ennek a cégnek.

Jutott még pénz sport- és horgászszervezeteknek, a nagycsaládosok egyesületének is, azonban a jelek szerint a májusi hívószó a productions volt a szerencsejátékcégnél.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek