Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Éhségbűnözést hozhat a koronavírus

A mélyszegénységben élők, az elbocsátott közmunkások eddig is napról napra éltek. Ők lesznek a járvány legnagyobb vesztesei.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A koronavírus megjelenése óta Magyarországon is fenekestül felfordult a világ. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön arról beszélt, hogy napokon belül 30-40 ezer állás megszűnik, a következő hónapokban pedig tömeges, százezres nagyságrendű munkanélküliségre lehet számítani. - írja az indirekt.hu portál.

Érdemes átgondolni, ez a jelenség világszerte mit is jelent, és itthon is időben felkészülni a megoldásra. Hiszen a mélyszegénységben élők, a tartós munkanélküliek, az elbocsátott közmunkások és a minimálbérért dolgozók eddig sem tudtak annyi tartalékot felhalmozni, amivel átvészelhetik az előttük álló fél évet. Az önkormányzatok a napokban készítik el a válságköltségvetésüket, amiben – többen nem is titkolják – segélyre annyi pénz sem jut, mint eddig.

Ő is éhes
Pixabay

Feltételezve, de nem megengedve, hogy a legkiszolgáltatottabb családokban gyerekek sírnak az éhségtől: hová mennek a szülők ennivalóért? A legközelebbi boltba. Úgy érezhetik, nincs veszítenivalójuk, ha kell, betörnek oda, mondván: ott van élelmiszer, a gyereknek pedig enni kell. Ha ott üres polcokat találnak, akkor a módosabb emberek házait veszik célba.

Nem árt, ha erre az eshetőségre mindenki felkészül. Ez nem(csak) azt jeleni, hogy az ember gyorsan fogós kutyát hoz a menhelyről, megerősíti a háza ajtaját, ablakát a betörők ellen, hanem azt is, hogy már holnaptól a maga szintjén pénzzel, tartós élelmiszerrel hozzájárul a közösségi áldozatvállaláshoz. Élelmiszerbankokat kell létrehozni a városokban, az egyházakkal, jótékony szervezetekkel együtt közösen adományokat kell gyűjteni és azt igazságosan szétosztani.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés