Ekler Luca az 5. helyen zárta a 400 métert a tokiói paralimpián

Fantasztikus másfél hetet tudhat maga mögött.

Ekler Luca az ötödik helyen végzett szombaton 400 méteres síkfutásban a tokiói paralimpián. A magyar küldöttség így hét arany-, öt ezüst- és négy bronzéremmel fejezte be a szereplését.

A T38-as kategória magyar indulója múlt szombaton negyedik lett 100 méteren Ekler Luca negyedik 100 méteres síkfutásban Tokióban 2021. August 28. 17:33 , majd kedden 563 centiméteres világrekorddal nyerte meg a távolugrást. A 400 méteres távon eleve világcsúcstartóként indult, az 1:00.27 perces eddigi legjobb eredményt a lengyelországi Bydgoszczban rendezett Európa-bajnokságon futotta június elején.

Ekler Luca
paralimpia.hu

A pénteki előfutamából 1:02.17-tel harmadikként, azaz helyezéssel jutott a fináléba. Ott az előfutamok alapján szoros verseny volt várható. A zuhogó esőben rendezett fináléban hárman is az eddigi rekordon belül értek célba. Ekler a 8-as pályán 1:01.22-vel futott be. Győzött a német Lindy Ave (1:00.00), második lett az orosz Margarita Goncsarova (1:00.14), a harmadik helyen pedig a kolumbiai Darian Faisury Jimenez Sánchez (1:00.17) végzett.

A 400 méteres távon eleve világcsúcstartóként indult, az 1:00.27 perces eddigi legjobb eredményt a lengyelországi Bydgoszczban rendezett Európa-bajnokságon futotta június elején. 

A magyar atléta 2009-ben stroke-ot kapott, ennek következtében lebénult a bal oldala, fizioterápiás és gyógytornás kezelés hatására azonban mostanra már csak a bal kézfején maradtak látható tünetek. A magyar küldöttség így hét arany-, öt ezüst- és négy bronzéremmel fejezte be a szereplését – tudósít az nso.hu .

Az atletika.hu honlap így foglalja össze olimpiai szereplését:

Ekler Luca az olimpián
MTI

„Ekler Luca fantasztikus másfél hetet tudhat maga mögött. Az egy héttel ezelőtt szombaton 100 méteren 4. helyen célba érő sportoló kedden kétszer is megjavította saját világrekordját távolugrásban.

Már az első kísérletre elért 5.60 méteres eredményével is megnyerte volna a paralimpiát, de harmadik kísérletre még tovább, 5.63 méterre javított, így nem férhetett kétség ahhoz, hogy Oláh József és Szabó Tibor után ő lesz a magyar atlétika történetének harmadik paralimpiai bajnoka.

A 22 éves fiatal versenyző pénteken 400 méteren a harmadik legjobb idővel kvalifikálta magát a szombati fináléba, ahol a zuhogó esőben 1:01.22-es idővel az 5. helyen végzett. Az aranyérem a német Lindy Ave birtokába került, aki kereken egy perc alatt futotta le az egy körös távot, amivel megjavította Ekler Luca világrekordját.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport