Elbukott a szombathelyi vásárcsarnok közbeszerzése

Balassa Péter sajtóközleménye arról tájékoztat, hogy nem érkezett megfelelő ajánlat. A bizonytalanság ködébe veszik az újjáépítés.

Lapunk többször is írt a szombathelyi piac felújításáról.

Utoljára szeptember közepén foglalkoztunk részletesen a témával, a számtalan kérdőjel mellett nagyjából az volt a biztos pont, hogy kiírták a közbeszerzést.

Nos, úgy tűnik, már ennek a „biztos” pontnak is annyi.

Kedden délután ugyanis sajtóközleményt kaptunk Balassa Péter városi képviselőtől (Jobbik), aki arról tájékoztatja lapunkat, hogy érvénytelen lett az említett közbeszerzés, mivel egyetlen megfelelő ajánlat sem érkezett.

Az új vásácsarnok látványterve - egy darabig még ezt nézegethetjük a válóság helyett
H

A politikus „súlyos kudarc”-nak tartja a fejleményeket, annál is inkább, mert több nagyobb városi projekt is elakadt ennél a pontnál.

Azaz amíg a tervek és víziók szintjén minden jól hangzik, addig a megvalósulások mindig elakadnak valahol.

A kialakult helyzettel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük az önkormányzatnak. Amint megjön a válasz, frissítjük írásunkat.


A sajtóközlemény:

Újabb súlyos kudarc a városi projektekben

Mint az manapság már teljesen megszokott, újabb közbeszerzési eljárás lett érvénytelen Szombathelyen. Lassan minden nagyobb városi beruházás elakad ennél a folyamatnál, most éppen a Vásárcsarnok "ún" piac felújítása csúszik, mert nem érkezett megfelelő ajánlat a kivitelezésre. Pedig a tavaszi választási kampányban a hatalom helyi emberei nagy dérrel-dúrral beharangozták, többször "lenyilatkozták" és becsszóra megígérték a projektet, minden médiafelületen bemutatták a terveket. Aztán eltelt pár hónap, és amikor a víziókat meg kellett volna valósítani az érintett vállalkozóknak, a vásárlóknak és a választóknak azzal kell szembesülniük, hogy szóban minden olajozottan működik, azonban a megvalósulás előtt Szombathelyen manapság elég gyakran elhasalnak a beruházások. (Jó, ha az Eliosról van szó, ott bármennyiszer ismételhetnek a fideszes urak.) Dr. Puskás Tivadar polgármester lassan elgondolkodhat azon, hogy miként éleszti újra a jobbára csak gondolati síkon létező, ám ott is csak csendesen szendergő városi projekteket.

Balassa Péter, önkormányzati képviselő, Szombathely

Frissítés:

Kérdéseinkre szerdán annyit közölt a városháza, hogy:

2018. november 6-án megtörtént az ajánlatok BONTÁSA. Az eljárással kapcsolatban döntés még nem született.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet