Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eldurvult a „papucsozás” a szombathelyi börtönben

Két rab esett neki a társának, akinek a dobhártyái is megsérültek.

A Szombathelyi Járásbíróság társtettesként elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt a többszörös visszaeső I. rendű vádlottat 1 év 8 hónap, a visszaeső II. rendű vádlottat 1 év 6 hónap végrehajtandó börtönre ítélte azzal, hogy a vádlottak nem bocsáthatók feltételes szabadságra – áll a Szombathelyi Törvényszék közleményében.

A tényállás szerint a vádlottak 2019 szeptemberében a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet egyik zárkájában voltak elhelyezve másik két rabbal együtt. 2019. szeptember 25-én este a II. rendű vádlott szólt a sértettnek, hogy „papucsozzanak”, azaz a sértett kezében lévő papucsokat ütögette.

Kis idő múlva a II. rendű terhelt azt javasolta, hogy kis erővel, de egymás testére mérjenek ütéseket. Az ütések azonban felerősödtek, majd csatlakozott hozzájuk az I. rendű vádlott is. Ököllel többször megütötték a sértett fejét, az arca bal oldalát az állkapocsnál, a bal és jobb fülét, fejét, bordáit. A bántalmazásoktól a sértett a földre került, ahol több alkalommal a hátát és a bordáit is megrugdosták.

A sértett többszörös sérüléseket szenvedett el, amelyek gyógytartama kb. 4-6 hét. A sértett mindkettő dobhártyája is megsérült, de a szakértői vélemény megállapítása szerint a dobhártyák sérüléséből eredő repedéshez hallócsont láncolati megszakadás nem társult, így az elszenvedett sérülésekből eredően maradandó fogyatékosság, súlyos egészségromlás nem keletkezett.

Az ítélet mindkettő vádlottra jogerős.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra