Életbe lépett az uniós tilalom az orosz szénre

Az átmeneti időszak zárásaként megszabott éjféli határidő után, életbe lépett az orosz szénimportra vonatkozó uniós embargó, amelyről a közösség országai négy hónappal ezelőtt állapodtak meg.

A tilalom az ötödik olyan uniós szankciócsomag része, amellyel az orosz gazdaságot büntetik azóta, hogy Vlagyimir Putyin elnök több tízezer orosz katonát vezényelt Ukrajnába február végén – írja a Szabad Európa .

A szénembargó az első olyan intézkedés az uniós szankciók hét eddigi köréből, amely az energiaexportot sújtja. Ezt a területet – a gabonaexport mellett – különösen súlyosan érintette az ukrajnai konfliktus.

Augusztus 10-én éjfélkor járt le a 120 napos türelmi idő a széntilalom áprilisi jóváhagyása óta. Az Európai Bizottság becslése szerint a lépés évente körülbelül nyolcmilliárd dollárba kerülhet Oroszországnak. Az uniós országok csaknem 52 millió tonna szenet importáltak Oroszországból 2021-ben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek