Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Életveszélyes a Balaton jege

Akár 150 ezer forintot fizethet, aki mégis a jégen tartózkodik.

A tó parti sávjának egyes részein és a kikötőkben mindössze 1-3 centiméter vastag a jég, közlekedésre és sportolásra tehát alkalmatlan – figyelmeztetett a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. Szabad vizek jegére csak akkor szabad lépni, ha az kellő szilárdságú, vagyis, nem olvad, nem mozog, vastagsága pedig eléri vagy meghaladja a 10 centimétert – hangsúlyozták.

Tilos továbbá a szabad vizek jegén tartózkodni éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, járművel, a biztonságos munkavégzés kivételével, kikötőkben, veszteglőhelyeken, valamint folyóvizeken.

A jégen tartózkodás szabályait a jégbeszakadások miatt bekövetkezett balesetek megelőzése érdekében a rendőrök fokozottan ellenőrzik, viszont a közterület-felügyelők, a halászati őrök és a hivatásos katasztrófavédelmi szerv ügyintézői is 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírsággal vagy szabálysértési eljárás mellett akár 150 ezer forint pénzbírsággal sújthatják a jégen tartózkodókat – írja a MaNcs .

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek