Szombathelyi diák nyert a Belügyminisztérium Elf Bar-os videópályázatán

Németh Ilona animációs filmje tetszett a legjobban a szakmai zsűrinek. Gratulálunk!

Tájékoztató kampányt indított a Belügyminisztérium az Elf Bar káros hatásairól, ennek pedig része volt egy videópályázat is, melynek szakmai elbírálását követően jutalmazták a legjobb munkákat a Köznevelési Államtitkárságon, tavaly év végén.

A nyertes pályázat

A díjakat a pályázatot meghirdető szervezetek képviseletében Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár és Bíró Marcell, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága elnöke adta át.

Köszöntőikben elmondták, hogy a fiatalok számára csábító kinézetű és aromájú, de nagy mennyiségű nikotint tartalmazó Elf Bar néven elhíresült egészségre káros elektronikus cigaretta elleni küzdelemben még csak részsikereket értek el a hatóságok. E pályázat célja az volt, hogy a tizenéveseket ezúttal kortárs kifejezési eszközökkel érjék el a velük hasonló korú alkotók munkái által – tudtuk meg a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum honlapjáról.

Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium honlapja

A Belügyminisztérium 12 iskolát hívott meg a pályázatra, célzottan olyan középfokú intézményeket, melyekben folyik valamilyen szintű mozgóképes oktatás. A minisztérium Elf Bar-ellenes videópályázatán az első helyezettnek járó díjat a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum diákja, Németh Ilona kapta.

Ő és Koczor Lili társalkotó a szombathelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum vendége is volt, ahol W Horváth Tibor, a gimnázium szaktanára kíséretében bemutatták a nyertes animációs kisfilmet.

Úgy tudjuk, a díjazott videóval hamarosan több felületen is találkozhatunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely