Szombathelyi diák nyert a Belügyminisztérium Elf Bar-os videópályázatán

Németh Ilona animációs filmje tetszett a legjobban a szakmai zsűrinek. Gratulálunk!

Tájékoztató kampányt indított a Belügyminisztérium az Elf Bar káros hatásairól, ennek pedig része volt egy videópályázat is, melynek szakmai elbírálását követően jutalmazták a legjobb munkákat a Köznevelési Államtitkárságon, tavaly év végén.

A nyertes pályázat

A díjakat a pályázatot meghirdető szervezetek képviseletében Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár és Bíró Marcell, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága elnöke adta át.

Köszöntőikben elmondták, hogy a fiatalok számára csábító kinézetű és aromájú, de nagy mennyiségű nikotint tartalmazó Elf Bar néven elhíresült egészségre káros elektronikus cigaretta elleni küzdelemben még csak részsikereket értek el a hatóságok. E pályázat célja az volt, hogy a tizenéveseket ezúttal kortárs kifejezési eszközökkel érjék el a velük hasonló korú alkotók munkái által – tudtuk meg a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum honlapjáról.

Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium honlapja

A Belügyminisztérium 12 iskolát hívott meg a pályázatra, célzottan olyan középfokú intézményeket, melyekben folyik valamilyen szintű mozgóképes oktatás. A minisztérium Elf Bar-ellenes videópályázatán az első helyezettnek járó díjat a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum diákja, Németh Ilona kapta.

Ő és Koczor Lili társalkotó a szombathelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum vendége is volt, ahol W Horváth Tibor, a gimnázium szaktanára kíséretében bemutatták a nyertes animációs kisfilmet.

Úgy tudjuk, a díjazott videóval hamarosan több felületen is találkozhatunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely