Az idén nem gyönyörködhetünk a japáncseresznye habos rózsaszín virágaiban Szombathelyen

Elfagytak az éppen kipattanni készülő rügyek.

Pár lépésre lakom a Batthyány tértől. Ennek most azért van jelentősége, mert a Fő tér felé a téren át vezet az utam minden nap, egészen pontosan a volt zsinagóga, ma már Bartók Terem mellett.

A téren japáncseresznye-fa is áll, és márciusban mindig várom, hogy beköszöntsön a jó idő, és virágba boruljanak a fák. Gyönyörű látvány, főleg, ha alatta sétálunk el, olyan, mint egy puha, rózsaszín paplan, ami ilyenkor beborítja a tér peremét.

Ilyen:

Sajnos, ez a kép régebben készült
Garai Antal Atom

Az idén is vártam a virágzást, de amikor a kollégák megírták, hogy elfagytak a magnóliák Még egy szomorú hír: elfagytak a magnóliák Szombathelyen 2020. April 01. 18:24 , már sejtettem, hogy hasonló lesz a sorsa a japáncseresznyének is.

Vasárnap délután aztán meg is tettem azt a pár lépést, és ez a látvány fogadott:

Elfagyott a japáncseresznye Szombathelyen
Szilágyi József (telefonos fotó)

Pedig ilyennek kellene lennie:

Tavalyi, 2019-es kép
Szilágyi József (telefonos fotó)

Az MMIK előtti sétány a másik olyan része a városnak, ahol sok japáncseresznye-fa van. Pár éve így nézett ki április elején:

Garai Antal Atom

Most pedig ilyen:

Elfagyott a japáncseresznye Szombathelyen
Szilágyi József (telefonos fotó)

Szomorú, de ilyen a természet. Majd talán jövőre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely