Elfogytak az orvosok a szolnoki kórház szülészetéről, átirányítják a kismamákat

A szolnoki Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet szülészetén orvos- és ápolóhiány miatt "eddig is döcögött az ellátás, de már nem fogadnak szülésre anyukákat".

A Magyar Narancs forrása úgy fogalmazott, megroggyant a szülészet a Hetényi kórházban, nem lehet szülni. Bár a portál munkatársai megpróbáltak több illetékest is szóra bírni, egy hete feltett kérdésükre sem Piroska Miklós főigazgató, sem az Országos Kórházi Főigazgatóság nem érezte fontosnak válaszolni.

A Magyar Orvosi Kamara pedig azért nem tudott érdemben nyilatkozni, mert nincs hivatalos információja a helyzetről.

Sikerült viszont beszélniük a kórház egyik orvosával, aki megerősítette a portál értesüléseit, és az alábbi okokat sorolta az orvoshiány kapcsán:

"Az osztályon többen szülési szabadságon vannak, illetve más munkahelyet választottak például azért is, mert jobb perspektívát láttak a szakmai előrelépésben. Azt is hozzátette, hogy több olyan rezidens is elment, akik semmilyen formában nem kötődtek Szolnokhoz."

Az orvos azt is elárulta, az ÁNTSZ három kórházat jelölt ki, ahova az anyukák bejelentkezhetnek szülésre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek