Nem nézhette meg elhunyt édesapja holttestét a járványügyi szabályok miatt, nekiesett az orvosnak

Bepöccent a német nő és az orvoson vezette le a feszültséget, pedig ő csak az előírásokat követte.

A Sárvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy német nővel szemben – közölte a Vas Megyei Főügyészség.

A vád szerint 2022 márciusában azért bántalmazott egy orvost, mert közölte vele, hogy a kórházban elhunyt édesapja holttestének megtekintésére a járványügyi szabályok alapján nincs lehetősége.

Az orvos a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

A büntetőjogi szabályozás szerint az egészségügyi dolgozó közfeladatot ellátó személynek minősül, így a vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek