Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Elhunyt Nelson Mandela

A Nobel-békedíjas politikus, a Dél-Afrikai Köztársaság volt elnöke 95 éves volt.

Mandela a faji megkülönböztetés elleni küzdelem legnagyobb alakjaként vált híressé, a dél-afrikai apartheid rendszerben 27 évet töltött börtönben. A rendszer bukása után kiszabadult, és meg is nyerte az első demokratikus választásokat, így ő lett Dél-Afrika első fekete elnöke.

Nelson Mandela

Nelson Mandela halálával a Dél-afrikai köztársaság elveszítette

atyját

, a világ pedig egy hőst veszített - fogalmazott péntekre virradóra kiadott közleményében Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke.

Lerovom tiszteletemet a jelenkor egyik legnagyobb embere előtt

- írta Schulz, aki szerint Nelson Mandela hagyatéka örökké élni fog.

Nelson Mandela egy harcos és egy vezető, illetve az ihlet forrása volt számos embernek szerte Afrikában, Európában és világon

- fogalmazott az EP elnöke.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet