Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Elindult a jégtorlasz Rábahídvégnél, de aztán újra beállt a jég - Videóval frissítve

Úgy tűnik, egy speciális kotrógéppel is meg lehet lazítani a torlaszt, de ha szükséges, holnap robbantanak.

Nemrég írtuk Lehet, hogy robbantani fognak Rábahídvégen a Rábán kialakult jégtorlasz miatt 2017. February 07. 14:57 , lehetséges, hogy robbantással lazítják fel a Rába vizén felhalmozódott jeget Rábahídvégnél, mert a jégtorlasz már a hidat és a környező házakat is veszélyezteti. Most újabb hírekkel és fotókkal jelentkezünk.

Elindult a jég Rábahídvégnél
Tánczos Mihály

Megindultak a jégtömbök a hídnál, kb. 50 métert úsztak lefelé, majd újra megálltak. A vízszint lassan emelkedik. A jelenlegi információnk szerint ha szükséges, akkor holnap robbantanak, de az sem kizárt, hogy egy speciális kotrógéppel próbálják elindítani a feltorlódott jeget.

Elindult a jég Rábahídvégnél
Tánczos Mihály

Egy tévhitet is eloszlatnánk: a hídon tényként terjedt az információ, hogy Csákánydoroszlónál már robbantottak a vízügyes szakemberek. Ez nem igaz. Ott is kialakult egy rábahídvéginél kisebb torlasz, de ott magától indult megh a jég.

Az elmúlt órákban több száz ember érkezett a hídra, hogy megszemlélje ezt a ritka látványt. Egy ráfutásos koccanás is történt, anyagi kár nélkül. Erre a veszélyre figyelmeztettük korábban olvasóinkat.

Elindult a jég Rábahídvégnél
Tánczos Mihály

Nagyon sok uszadékfa van a vízben, de senki ne próbáljon ráállni a jégtáblákra, hogy kihalásszon ezekből, mivel az életét kockáztatja!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra