Éljen november 7., valamint május elseje!

Olvasói felszólítást kaptunk a nosztalgiára.

A nap végére íme ez az olvasónk által küldött fotó. István 1976-ban született Szombathelyen, s mint írta, a november 7. (avagy a nagy októberi szocialista forradalom) ünneplése még kötelező volt. Egyébként pedig:

"Semmi hátsó politikai szándék nincs a dologban. Nosztalgia és ennyi."

A NOSZF ( fiatalok kedvéért: Nagy Októberi Szocialista Forradalom )évfordulójának napján Állami ünnep volt Magyarországon, talán munlaszüneti nap, iskolai ünnepéllyekkel.
Olvasó

Idézzük a Wikipédiát:

Az 1917-es októberi orosz forradalom (hivatalos kommunista elnevezéssel nagy októberi szocialista forradalom, rövidítve: NOSZF) vagy bolsevik forradalom 1917. november 7-én (az Oroszországban akkor használt julián naptár szerint október 25-én) Oroszország akkori fővárosában, Petrográdban (ma Szentpétervár) lezajlott forradalmi eseménysor. A forradalom, melyet a Vlagyimir Lenin irányította bolsevik párt vezetett, az 1917-es oroszországi forradalmak egyik fontos eseménye volt, valamint az oroszországi polgárháborút kirobbantó esemény is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet