Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közösen indul az önkormányzati választásokon Szombathelyen az Éljen Szombathely! és az LMP

Érdekes szövetség!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miután október 14-én, a szombathelyi időközi választásokon magabiztosan nyert Nagyon megverte a Fidesz jelöltjét az ellenzéki László Győző a szombathelyi időközi választáson 2018. October 14. 20:26 László Győző, a baloldal jelöltje, várható volt, hogy az akkor jól működő választási szövetség újra alakul, László Győzőt ugyanis az összes, Szombathelyen létező baloldali szervezet támogatta, az MSZP, a DK, az LMP és a Momentum is beállt a hivatalosan az Éljen Szombathely! színeiben induló jelölt mögé.

A helyi problémákat akarják megoldani

Nem is kellett sokáig várni, az Éljen Szombathely! és az LMP szombathelyi szervezete közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megállapodtak, közösen indulnak a jövő őszi önkormányzati választásokon.

Bokányi Adrienn, Tóth Kálmán és Németh Ákos
Szilágyi József (telefonos fotó)

Tóth Kálmán, az egyesület elnöke, önkormányzati képviselő azt mondta, az időközi választás jó próba volt, megmutatta, hogy a szombathelyieknek elegük van a pártpolitizálásból, a helyi dolgok jobban érdeklik őket. A jelenlegi városvezetés látványberuházásokra költi a város pénzét, még olyanok előkészítésére is, amikről tudni lehet, hogy csak valamikor sokára, vagy egyáltalán nem valósulnak meg.

Az egyesület máshová tenné a hangsúlyt, azokat a problémákat (utak, járdák, csapadékvíz-elvezetés, parkolók) oldanák meg, amelyek a szombathelyiek mindennapi életét befolyásolják.

Tóth szerint meg kell találni azokat a jelölteket, akik ismerik a helyi problémákat és a lakosság véleménye alapján képviselni is tudják azok megoldását. A véleményekből választási program lesz, a választási győzelem után pedig azt meg is valósítják - mondta.

Mind a 14 választókerületben lesz jelöltjük

Bokányi Adrienn, az egyesület alelnöke kijelentette, a városvezetés ma PR-munkát végez, de eredményeket nem tud felmutatni. Sorra tartják a nagy fejlesztéseket bejelentő sajtótájékoztatókat, de ezekből nem lesz semmi. Hiányoznak a valós megoldások, kijelentette, ők nem csapják be a választókat, a megoldásra váró feladatokat prioritási sorrendbe rakják, és sorban megoldják azokat.

Ehhez keresnek partnereket, az elsőt meg is találták az LMP-ben.

Németh Ákos, az LMP szombathelyi szervezetének vezetője kijelentette, pártja mindig is ellenállt az elvtelen politikai alkuknak, most viszont értékalapú megállapodást kötöttek. A választásokra közös programmal, közös polgármester- és képviselőjelöltekkel indulnak, mind a 14 egyéni választókerületben.

Tóth Kálmán hozzátette, más szervezetek jelentkezését is várja az egyesület, nyitottak a demokratikus oldal felé. Várják és keresik a megállapodások lehetőségét, világos alternatívát akarnak nyújtani a jelenlegi vezetéssel szemben.

Kérdésünkre Tóth azt mondta, a megállapodásokat január végéig szeretnék megkötni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés