Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elkészült a szombathelyi Csodaország Bölcsőde korszerűsítése

A szombathelyi bölcsőde-fejlesztési támogatási program keretében, mintegy 71 millió forintból készült el. A körülbelül féléves kivitelezési munka befejeződött, a bölcsődét újra birtokba vehették a szombathelyi gyerekek - közölte a kivitelező.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A „Bölcsőde fejlesztések Szombathelyen” című projekt keretében 2019 februárjában kezdődtek el a kivitelezési munkálatok a szombathelyi Szűrcsapó utcai Csodaország Bölcsődében. Az 1977-ben épült létesítményben az elmúlt közel négy évtized során fűtéskorszerűsítésre és akadálymentesítésre már sor került, de az összesen 1.148,72 négyzetméter hasznos alapterületű épületben időszerűvé vált az alapvető modernizáció. Erre nemcsak esztétikai, hanem funkcionális és energetikai szempontból is nagy szükség volt.

Korábban így nézett ki

A korszerűsítés során megtörtént a fa nyílászárók teljes cseréje, az üvegfelületek kiemelése és megtisztítása, valamint sor került a tető és a teljes külső homlokzat hőszigetelésére és megújítására. is. A belső terekben további, a funkcióknak megfelelő átalakításokat és bővítéseket hajtottak végre a kivitelezést végző Homlok Építő Zrt. szakemberei.

Korábban így nézett ki

A bölcsődében hat gyerekcsoport működik, részükre eddig mindössze három zuhanyzó, vizesblokk és ugyanennyi öltöző állt rendelkezésre. A fejlesztés után minden bölcsődei csoport saját vizesblokkot, mosdót és öltözőegységet kapott. A főzőkonyha felújítása is megtörtént, mely során új konyhagépeket szereztek és üzemeltek be, illetve elvégezték a meglévő, korszerűtlen szerelvények teljes cseréjét, és az egység teljes konyhatechnológiai átalakítását is. A bölcsőde további helyiségeiben lecserélték a padló- és csempeburkolatokat, de megújultak a gyermekszobákban található szekrények is.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a „Bölcsőde fejlesztések Szombathelyen” című projekt keretében bízta meg a feladat elvégzésével a közbeszerzési pályázatot elnyerő Homlok Építő Zrt-t. A kivitelezésre 2019 februárja és augusztusa között került sor, melyre összesen mintegy nettó 71 millió forint állt a rendelkezésre. A műszaki átadás 2019. október 11-én megtörtént, és a legkisebbek már használatba is vehették a megújult Csodaország Bölcsődét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra