Elkészült a szombathelyi Csodaország Bölcsőde korszerűsítése

A szombathelyi bölcsőde-fejlesztési támogatási program keretében, mintegy 71 millió forintból készült el. A körülbelül féléves kivitelezési munka befejeződött, a bölcsődét újra birtokba vehették a szombathelyi gyerekek - közölte a kivitelező.

A „Bölcsőde fejlesztések Szombathelyen” című projekt keretében 2019 februárjában kezdődtek el a kivitelezési munkálatok a szombathelyi Szűrcsapó utcai Csodaország Bölcsődében. Az 1977-ben épült létesítményben az elmúlt közel négy évtized során fűtéskorszerűsítésre és akadálymentesítésre már sor került, de az összesen 1.148,72 négyzetméter hasznos alapterületű épületben időszerűvé vált az alapvető modernizáció. Erre nemcsak esztétikai, hanem funkcionális és energetikai szempontból is nagy szükség volt.

Korábban így nézett ki

A korszerűsítés során megtörtént a fa nyílászárók teljes cseréje, az üvegfelületek kiemelése és megtisztítása, valamint sor került a tető és a teljes külső homlokzat hőszigetelésére és megújítására. is. A belső terekben további, a funkcióknak megfelelő átalakításokat és bővítéseket hajtottak végre a kivitelezést végző Homlok Építő Zrt. szakemberei.

Korábban így nézett ki

A bölcsődében hat gyerekcsoport működik, részükre eddig mindössze három zuhanyzó, vizesblokk és ugyanennyi öltöző állt rendelkezésre. A fejlesztés után minden bölcsődei csoport saját vizesblokkot, mosdót és öltözőegységet kapott. A főzőkonyha felújítása is megtörtént, mely során új konyhagépeket szereztek és üzemeltek be, illetve elvégezték a meglévő, korszerűtlen szerelvények teljes cseréjét, és az egység teljes konyhatechnológiai átalakítását is. A bölcsőde további helyiségeiben lecserélték a padló- és csempeburkolatokat, de megújultak a gyermekszobákban található szekrények is.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a „Bölcsőde fejlesztések Szombathelyen” című projekt keretében bízta meg a feladat elvégzésével a közbeszerzési pályázatot elnyerő Homlok Építő Zrt-t. A kivitelezésre 2019 februárja és augusztusa között került sor, melyre összesen mintegy nettó 71 millió forint állt a rendelkezésre. A műszaki átadás 2019. október 11-én megtörtént, és a legkisebbek már használatba is vehették a megújult Csodaország Bölcsődét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet