Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Választás előtti zizegés a Derkovitson: Az ellenzéki front támogatásáról biztosította László Győzőt

A két tábor egymástól öt méterre gyűjti az aláírásokat a Domusnál. Az LMP és a Momentum közös sajtótájékoztatót tartott a jelölttel.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hol elered az eső, hol kisüt a nap, mindenesetre a kissé viseltes szombathelyi Domus üzletközpont éli szokásos szombati életét.

Háziasszonyok jönnek-mennek a bevásárlószatyrokkal, virágárusok és kistermelők színesítik a kínálatot, közben az edzőteremből olyan utasítások hallatszanak ki az utcára, hogy

gyerünk, keményebben

.

Szokásos szombat a szombathelyi Domusnál
Józing Antal

Ide, az üzletek és az Órásház közé hirdetett sajtótájékoztatót Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője és László Győző, az Éljen Szombathely! Egyesület képviselőjelöltje. Merthogy október 14-én a Derkovits-lakótelepen időközi választás lesz Czeglédy Csaba képviselői helyére.

A lépcső tetején a tudósító elbizonytalanodik, mert a meghirdetett helyen Puskás Tivadar fideszes polgármester és Melega Miklós képviselőjelölt tüsténkedik egy aláírásgyűjtő pult mögött.

Kilátás a lápcső tetejéről: egymás mellett kampányol a két tábor
Józing Antal

De aztán hamar kiderül, hogy az Éljen Szombathely! (gyakorlatilag a helyi baloldal ernyőszervezete), az LMP és a Momentum aktivistái is itt vannak, és ők is javában gyűjtik a támogató aláírásokat.

Puskás Tivadar polgármester is besegít a jobboldali kampányba
Józing Antal

Kérdésemre Puskás Tivadar elmondja: már korábban, nagyon hamar összegyűltek a szükséges aláírások, most inkább csak a megerősítés, a kampány kedvéért vannak itt, és gyakorlatilag ugyanezt mondja László Győző, az ellenzék közös jelöltje, azzal a technikai különbséggel, hogy az ellenzék már leadta az aláírási íveket, a kormánypárt még nem.

A két ellenzéki sajtótájékoztató összesen kb. három percig tart.

László Győző és Ungár Péter
Józing Antal

Először Ungár Péter beszél arról, hogy olyan embert támogatnak, aki jól ismeri a helyi ügyeket és elkötelezett a környezetvédelem ügye mellett. Biztosítja a jelöltet, hogy az LMP ki fogja venni részét a választást megelőző munkából, egyben abban bízik, hogy Szombathelyen egy

nagyon fontos ellenzéki győzelem

születik majd.

A helyszínen standdal is megjelenő Momentum nevében a helyi elnök és alelnök – Nagy Donát és Gömböcz Zoltán – közli, pártjuk szintén támogatja a jelöltet mint a körzet képviseletére

maximálisan megfelelő személy

-t.

László Győző és a Momentum helyi vezetői
Józing Antal

László Győző az ellenzéki összefogás jelentőségét a közös, demokratikus értékek melletti kiállásban látja, aminek most az a célja, hogy a

Derkovits-városrésznek erős és határozott képviselete legyen

, illetve hogy a problémák – utak, járdás, parkolók, játszóterek állapota stb. ismeretében meg is oldják azokat.

Lapunknak arra a kérdésére, hogy a szombathelyi időközi választáson tapasztalható ellenzéki összefogást lehet-e egyféle előjelnek venni, Ungár Péter azt a kitérő – de kiszámítható - választ adja, hogy

erről majd minden párt meghozza a megfelelő döntéseket

.

Hogy miért izgalmas több szempontból is a látszólag érdektelen szombathelyi időközi választás, amin nem mellesleg a Jobbik nem indít jelöltet , azt a közelmúltban részleteztük Nagyon kellene a szombathelyi Fidesznek Czeglédy Csaba volt választókerülete 2018. August 30. 20:12 .

Békés egymás mellett kampányolás a placcon
Józing Antal

Hogy a két tábor békésen egymás mellett tud kampányolni, az a tétek tükrében különösen örvendetes, egyben azt is jelzi, hogy a szombathelyi közélet színvonala – bármily hihetetlen – magasan az országos szint felett van. (Képzeljük el, mi lenne egy ilyen szituációból Budapesten!)

Ez nem ezt jelenti, hogy a választás nem tartogat izgalmakat, annál is inkább, mert szombaton délelőtt a két tábor standjainál láthatóan nagyjából ugyanannyian álltak meg.

A nyár végével és a választás közeledtével valószínűleg felpörögnek az események a körzetben, és talán az érzelmek is felforrósodnak kissé.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra