Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ellopták a szombathelyi zsidó hitközség menóráját

Nem tudni, hogy kegyeletsértés, vagy fémgyűjtés áldozata lett.

A szombathelyi holokauszt emlékmű a zsinagóga (ma már Bartók Terem) előtt áll a Rákóczi utca elején. A hitközség tagjai ma délelőtt vették észre, hogy az emléktábla elől eltűnt a menóra, vagyis a hétágú gyertyatartó.

Az emlékmű tetején a menóra - fotó egy korábbi koszorúzásról
Nyugat.hu

Azt nem tudni, mi áll a háttérben, a nehéz gyertyatartó fémből készült, így akár fémgyűjtők műve is lehet, de akár kegyeletsértés is történhetett, a tábla ugyanis a holokauszt szombathelyi áldozatainak állít emléket.

A menóra üres helye
Nyugat.hu

Az emlékművel szemben, a Batthyány téren van egy térfigyelő kamera, ami hét napig őrzi meg a felvételt, nem tudni, mikor történt a lopás. Természetesen az ügyben feljelentést is tettek. Emellett arra kérnek mindenkit, hogy segítsenek visszaszerezni a menórát, sokkal nagyobb annál az eszmei értéke annál, mintsem amennyit bárki kaphat érte.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra