Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új elnöke van a Nemzeti Választási Bizottságnak, Patyi András lehet a közigazgatási bíróság vezetője

Rektori címéről már korábban lemondott.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rádi Pétert választotta meg elnökékül a Nemzeti Választási Bizottság - írja a hvg.hu . Az új elnökre azért volt szükség, mert Patyi András nemrég lemondott, ahogyan június elején a közszolgálati egyetem rektori címéről Lemondott Patyi András 2018. July 04. 10:34 is.

Patyi András
Koszticsák Szilárd / MTI

Az NVB új elnökének megválasztása körül azért voltak érdekességek. Többen is hiányoztak a nyári szabadságok miatt, Litresits András, az MSZP által delegált tag javasolta, hogy várják meg a bizottság többi tagját, mert az elnökválasztás van annyira komoly dolog, hogy a hiányzó tagok is szavazhassanak. Ezt azonban simán leszavazták, a Fidesz delegáltjainak önmagukban megvan a határozatképességük és a többségük.

Listerits szerint az is etikátlan, hogy Patyi András szavazott saját utódjáról, Patyi ugyanis tagként maradt a bizottságban. Végül érvényesült a Fidesz többsége, csont nélkül megszavazták az új elnököt, Rádi Pétert.

Viszont az is érdekes, hogy az új elnök csak 2015 óta tagja a bizottságnak, 2013-tól póttag volt, amikor Csenterics Ferenc elhunyt, az ő helyét vette át. Így kétévnyi póttagsági és három évnyi bizottsági tagság után lett az NVB elnöke. Egy olyan időszakban, amelybe beleesik az EP-választás és a jövő évi önkormányzati választás.

Patyi András a hírek szerint azért mondott le a rektori és az NVB-elnöki posztjáról, mert ő a várományosa a Fidesz különbíróságának, a közigazgatási bíróságnak a vezetői tisztségére.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra