Ilyen volt élőben a Czeglédy melletti demonstráció

Mécs Imre és Szendrő-Németh Tamás nem szólalhatott fel a szombathelyi politikus mellett - elmondták hát a beszédeket Városháza előtt.

Lassan szappanoperába illő fordulatokkal szolgál a mai szombathelyi közgyűlés, legalábbis, ami a Czeglédy-ügyet illeti.

Maga Czeglédy Csaba kérte azt, hogy mivel ő előzetesben van, ezért gondolatait hadd tolmácsolja Dr. Szendrő-Németh Tamás ügyvéd. Később csatlakozott a felszólalni kívánókhoz Mécs Imre, '56-os elítélt és volt SZDSZ-es politikus, aki szintén eljuttatta felszólalási kérelmét Puskás Tivadar polgármesterhez.

A város első embere azzal utasította el a kérelmeket, hogy nincsen olyan hatályos jogszabály, ami lehetővé tenné a felszólalásokat.

Mivel sem Mécs sem Szendrő nem kapott lehetőséget felszólalni, jelenlétükkel demonstráltnak Czeglédy mellett. Mi pedig élőben közvetítettük az eseményeket:

Nyugat.hu

Élőben jelentkezünk a szombathelyi városházáról, a Czeglédy-ügy újabb fejezetével:

Röviden egyébként annyi történt, hogy:

 • Szendrő-Németh Tamás felszólalt a közgyűlésben, hogy ha az ő felszólalási kérelmét el is utasították, mert Czeglédyt akarta képviselni, akkor Mécs Imrét miért nem engedték a mikrofonhoz? Hiszen ő csupán saját véleményét akarta elmondani.
 • Puskás szünetet rendelt el.
 • A szünet után Puskás azt mondta, hogy nem kívánják a közgyűlést egy büntetőeljárást színterévé tenni. De adnak 10 perc szünetet, hogy a Városháza előtt a felszólalók elmondhassák a beszédeiket.
 • Varga Tamás a V, mint Vas Egyesület képviseletében mondott néhány szót.
 • Majd Mécs Imre következett, aki azt mondta, hogy az előzetes letartóztatás mindig is a hatalom egy visszataszító intézménye volt. Hiszen bármeddig meghosszabbítható, bármilyen mondva csinált okkal elrendelhető. Mécs azt mondta: "A fejétől bűzlik a hal". Czeglédy meghurcolása pedig koncepciós eljárás.
 • Dr. Szendrő-Németh Tamás vette át a szót. Aki sajnálatát fejezte ki, hogy Puskásnak jutott az a háláltlan feladat, amiben el kellett utasítania a kérésüket. A Fidesz gyávaságáról beszélt és arról, hogy jelenleg bértollnokok szolgálják ki a hatalmat.
 • Demonstráció Czeglédy Csabáért
  Mécs Imre is beszédet mondott
  BZ

  A beszédek maghallgatására fideszes képviselők nem jöttek le a térre, csupán az MSZP-DK frakció politikusai voltak jelen.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet