Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Így zajlott a tavaly nyári halálos traktorbaleset vezetőjének előkészítő tárgyalása

Egy 5 éves kislány vesztette életét Sorkifaludnál, a férfi beismerte felelősségét.

A 2020. júliusában Sorkifaludnál történt balesetben Baleset Sorkifaludnál - Kirepült egy gyerek az autóból - Frissítve 2020. July 24. 21:40 a traktoros nem adta meg az elsőbbséget a védett úton érkező autósnak. Villája felszakította a kocsi bal oldalát, az édesanyaj mögött ülő 5 éves kislány kirepült az autóból és a traktor alá szorult. A gyermek újraélesztését a súlyosan sérült édesanya kezdte meg, Az anya kezdte meg kislánya újraélesztését 2020. July 25. 11:23 és bár sikeres volt, a kislány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem lehetett megmenteni az életét.

A Szombathelyi Járási Ügyészség idén márciusban emelt vádat Felfüggesztettet kaphat a traktoros, aki miatt meghalt egy 5 éves kislány Vasszécseny közelében March 17. 07:50 a férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt és felfüggesztett fogházbüntetés, pénzbüntetés, illetve járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben.

2021. április 26-án, hétfőn tartották az előkészítő tárgyalást Szombathelyen, a traktor vezetője pedig beismerte felelősségét, Dr. Tihanyi Márk bíró azonban megtagadta a nyilatkozat elfogadását és hivatalból bizonyítást rendelt el néhány ellentmondásos rész tisztázására.

TM/Nyugat.hu

Most videón mutatjuk meg az elmúlt évek legmegrázóbb Vas megyei balesetének előkészítő tárgyalását. A videóból csupán a vádlott személyi körülményeire vonatkozó részt vágtuk ki, illetve eltorzítottuk a fiatalember hangját.

A bíró a műszaki szakértő meghallgatását tartotta fontosnak és kiemelte, hogy a szakértői vélemény nem kellő pontossággal jelölte meg azt, hogy a balesetben részes két jármű műszaki állapota kihathatott-e a baleset eredményének bekövetkezéséhez, azaz a halálesethez.

Különösen a sértetti gépjármű korrodálását említette, illetve a traktor korábbi vallomásban hangoztatott műszaki meghibásodását. A bíró júniusra tűzött ki tárgyalást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra