Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Élőlánc lesz vasárnap az SZFE és a Parlament épülete között - Frissítve

Ötezer ember kell ahhoz, hogy az akció sikeres legyen. Ma délután háromtól, találkozás az egyetemnél, Budapest, Vas utca 2/C.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Óriási tiltakozás szerveződik Budapesten a Színművészeti miatt – írtuk korábban –, az egyetem lemondott szenátusa ötezer fős élőláncon keresztül akar eljuttatni egy olyan dokumentumot a parlamentig, amely azokat az alapelveket tartalmazza, ami alapján együtt tudnak működni a fenntartóval.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Vasárnap délutánra szervezték a demonstrációt, a dokumentum pedig, az úgynevezett Carta Universitatis arról szól, hogyan képzelik el az egyetem jövőjéről szóló párbeszédet. Ezt akarják kézről kézre adva eljuttatni a Parlamentig vasárnap. A cél, hogy a lánc az SZFE épületétől a Parlamentig tartson, s közben érintse az egyetem Szentkirályi utcai épületét, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemet, az ELTE BTK épületét, a Corvinus Egyetemet és a Károli Gáspár Református Egyetemet. A szervezők szerint ehhez ötezer résztvevőre van szükség.

Eddig számos más oktatási intézmény jelezte, hogy kiáll az SZFE-s diákok mellett. Többek között a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatói, kutatói és munkatársai, a Pécsi Tudományegyetem Filmtudományi és Vizuális Tanulmányok Tanszéke, az Eötvös Károly Intézet, az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézete, és a Kaposvári Egyetem színműs diákjai. Tegnap pedig több száz civil jelent meg a pécsi Nemzeti Színház épülete előtt, hogy kifejezzék szolidaritásukat az SZFE-s diákokkal.

A Harmadik figyelmeztetés: Stafétalánc az SZFE-től a Parlamentig! - névre hallgató megmozdulás ma délután háromtól lesz, találkozás az egyetemnél, Budapest, Vas utca 2/C.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés