Ungár Péternek megvan a 400 ajánlása, Koczka Tibor még gyűjti őket

Megkérdeztük a szombathelyi előválasztási képviselőjelölteket, hol tartanak az ajánlásgyűjtéssel.

Czeglédy Csaba (DK) már hétfőn, az ajánlásgyűjtés első napján bejelentette, hogy legalább 500 ajánlást összegyűjtött. Ma reggeli Facebook-posztjában azt is közölte, hogy az Országos Előválasztási Iroda hitelesítette az aláírásokat, és nyilvántartásba vették, mint előválasztási képviselőjelöltet.

A szeptemberi ellenzéki előválasztásra a képviselőjelölteknek minimum 400 aláírást kell összegyűjteniük az induláshoz. Egy választópolgár több jelöltet is támogathat az aláírásával. Az ajánlásgyűjtés augusztus 23-án indult és szeptember 6-ig tart, ez az utolsó időpont, amíg leadhatják a jelöltek az ajánlásokat.

Ketten még gyűjtenek

Vas megyei 1-es választókerületében (Szombathely és 11 környező település) Czeglédy Csabán Kívül Koczka Tibor (Új Világ Néppárt) és Ungár Péter (LMP) indul.

Koczka Tibor kérdésükre azt mondta, halad az aláírásgyűjtéssel, pontos számot nem tud mondani, mert több aláírásgyűjtő ív is kint van a segítőinél. Úgy számol, hogy a jövő hét elején, azaz augusztus utolsó napjaiban le tudja adni a kellő számú ajánlást.

Ungár Péter kijelentette, már tegnapelőtt (szerdán) megvolt a szükséges ajánlása, de ő eredetileg is úgy tervezte, hogy az ajánlásgyűjtési időszak végén adja le azokat. Mint mondta, addig folytatják az aláírásgyűjtést, mert ez jó lehetőség a választópolgárokkal való kapcsolattartásra.

Az ellenzéki előválasztás szeptember 18. és 26. között lesz.

Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet