Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Közös listája lesz az ellenzéknek, készül a kormányprogram

Folyamatosan egyeztetnek az ellenzéki pártok vezetői.

Egy héttel az előválasztás második fordulója Az előválasztás eredményei: folyamatosan frissítjük October 17. 14:21 után az ellenzék megerősítette, hogy közös listát állítanak jövő tavasszal, és elkezdődött a közös program összeállítása is. Összellenzéki közlemény:

Közlemény

Márki-Zay Péter vezetésével készül a közös kormányprogram

Márki-Zay Péter közös miniszterelnök-jelölt vezetésével készül el az ellenzék kormányprogramja, amelyhez a Közös Alap programot használják fel – ebben az ellenzéki összefogásban résztvevő hat párt és a Mindenki Magyarországa Mozgalom szerdán állapodtak meg. Arról is döntöttek, hogy egy közös ellenzéki választási listát állítanak 2022. tavaszán, valamint közös rendezvényen emlékeznek a szabadság hőseire október 23-án Budapesten.

A pártelnöki találkozón áttekintették az előválasztást, és elfogadták annak eredményét, amellyel hivatalosan is lezárult a folyamat, ezzel párhuzamosan lezárták a vitás kérdéseket is. Külön kiemelték az előválasztásban résztvevő aktivisták munkáját, és köszönetüket fejezték ki. Az előválasztás két fordulójában a választók arról döntöttek, hogy ki legyen a fideszes jelöltek ellenzéki kihívója a 106 egyéni választókerületben, és ki legyen az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.

A szerdai megbeszélésen az ellenzéki vezetők arról is megállapodtak, hogy egy közös listát állítanak 2022. tavaszán az országgyűlési választásokra.

Az együttműködés keretében a DK, a Jobbik, a Párbeszéd, az MSZP, az LMP, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom közös nagygyűlést tart október 23-án 16 órától Budapesten. Az Egységben a szabad Magyarországért rendezvényt az Andrássy út – Dózsa György utca sarkára szervezik meg.

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt
valamint a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd és az MMM

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra