Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Előválasztási etikai kódexet fogadtak el az ellenzéki pártok

Írásba adták, hogy nem járatják le egymást. Szerdán újra egyeztettek az ellenzéki pártok elnökei, a megbeszélés végén pedig előválasztási etikai kódexet fogadtak el.

Szerdán újra egyeztettek az ellenzéki pártok elnökei, a megbeszélés végén pedig előválasztási etikai kódexet fogadtak el. „Az a célunk, hogy Magyarország újra egy olyan európai köztársaság legyen, ahol minden körülmények között tiszteletben tartják az alapvető szabadságjogokat, a jogállami normákat és a demokráciát. Meggyőződésünk, hogy Magyarországnak olyan új kormányra van szüksége, amely tiszteletben tartja mások véleményét. ” - fogalmaztak a dokumentum bevezetőjében.

A pártok közleménye szerint az előválasztásban résztvevők vállalják, hogy a közösen elfogadott etikai kódex alapján fognak kampányolni, és az előválasztás eredményét tiszteletben tartva segítik a győztes jelöltek további munkáját a kormányváltás érdekében. - írja a hvg.hu .

A kódex szerint az előválasztáson induló jelölteknek tiszteletben kell tartaniuk jelölttársaik emberi méltóságát, magánéletük szentségét. Politikus társaik vallása, családi állapota, nemi identitása, szexuális orientációja nem képezheti a kampány részét. A jelöltek a jelölttársaikkal szemben lejáratókampányt nem folytathatnak, a jelölteknek pedig azt is vállalniuk kell, hogy jelölttársaikkal szemben nem lépnek fel etikátlanul.

A dokumentum szerint azzal szemben, aki megsérti az etikai kódex alapelveit, a szövetséges pártok szankciót határozhatnak meg. A dokumentumot az ellenzéki előválasztásban résztvevő hat párt, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd elnökei írták alá. Jelen állás szerint az előválasztás október 23-ig lezárul. - zárja az összegzést a lap.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra