A legjobb fiatalokat várja az ELTE szombathelyi duális gépészmérnöki képzése!

Az országban az ELTE szombathelyi gépészmérnöki képzésben a legmagasabb a felvételi pontszám műszaki területen, ami jól jelzi a képzés minőségét.

Miért érdemes a szombathelyi duális gépészmérnöki képzést választani?

 • Havi 150.000 Ft a teljes képzésre (6.3 millió Forint a teljes képzésre)
 • Egyedülálló komplex duális gépészmérnöki képzés
 • 120 fő hallgató (70 fő duális formában)
 • Kiválóan megfelelt duális gépészmérnöki képzés (OH)
 • Közel 60 oktató (céges + egyetemi)
 • HVG 2019 országos harmadik hely
 • Akár 240.000 Forint/hó kockázatok nélkül!

  A duális vállalatok havi 150.000 Forint hallgatói díjazással (minimálbérrel folyamatosan növekvő) jutalmazzák hallgatóikat, amely a teljes képzési időre jár, így közel 6,3 millió Forinttal zsebükben végezhetnek a hallgatók. A duális képzés és az azzal járó ösztöndíj kockázatmentes, hiszen a tanulmányok alatt bármikor (visszafizetési) kötelezettség nélkül a hagyományos formában folytathatja a hallgató a tanulmányait és a 7 félév képzési idő leteltével a duális szerződés automatikusan megszűnik (azaz bárhol munkába állhat).

  Duális partnereink további, béren kívüli juttatásokat (vállalattól függően pl. cafeteria, utazási költségtérítés, laptop, stb. a részletekről érdeklődj az egyes partecégnél) is adhatnak, így hallgatóink már a tanulmányaik alatt anyagilag függetlenné válhatnak.

  További ösztöndíj lehetőségek:

 • Állami tanulmányi ösztöndíj, akár 40.000 Ft/hó.
 • ELTE kiválósági ösztöndíj, 400 pont felett 40.000 Ft/hó; 450 pont felett 80.000 Ft/hó!
 • Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj: 40000 Ft/hó 10 hónapon keresztül.
 • Szombathely visszavár felsőoktatási tanulmányi ösztöndíj: 50.000 Ft/hó.
 • Versenyképes tudás és gyakorlat a szombathelyi vállalatoknál!

  Hallgatóink tanulmányaik befejezésekor olyan versenyképes tudással és gyakorlattal rendelkeznek, ami hatalmas előnyhöz juttatja őket karrierjük elindításában, sőt lehet, hogy már munkaszerződéssel a zsebükben veszik át a diplomát.

  Az elméleti oktatás az ELTE megújult szombathelyi kampuszán zajlik, a gyakorlati képzés pedig a választott partnerszervezetnél történik. A duális képzésben résztvevő hallgatók így bepillantást nyernek a választott partnerszervezet működésébe, a legkiválóbb szakemberektől tanulják meg a szakma gyakorlati alapjait, valamint megismerik a vállalati kultúrát is.

  Választható duális vállalatok:

  ELTE

  Az országban egyedülálló komplex duális rendszer

  Az országban egyedülálló duális rendszert hoztunk létre Szombathelyen, aminek a lényege, hogy két féle gyakorlati típuson vehetnek rész a hallgatóink. Komplex duális képzésünkben – a hagyományos duális képzéstől eltérően – a 6 nagyvállalat közös tematikus gyakorlatokat szervez a hallgatóinknak.

  Ez azt jelenti, hogy a közös tematikus gyakorlatok alkalmával megismerhetik a többi vállalatnál alkalmazott technológiákat is. Ráadásul úgy alakítottuk ki a képzési rendszerünket, hogy az adott témakörben leginkább tapasztalt vállalat szakemberei mutatják be a gyakorlati tananyagot.

  Cégspecifikus duális gyakorlatokon a hallgatók megismerhetik a kiválasztott duális céget:
 • Megismerhetik egyes szakmai területeket.
 • Szakmai mentorok segítik a tanulmányaikat.
 • Projektfeladatokat készíthetnek.
 • Érdeklődésnek megfelelő szakdolgozati téma.
 • Vállalati programok (csapatépítés, céges napok stb).
 • ELTE

  Piacképes tudás, ELTE Diploma

  Korszerű laborjainkban elsajátíthatók a műszaki informatikai és CAD-CAM eszközökkel való tervezés, fejlesztés és gyártás. (Elsajátítható ismeretek: Programfejlesztés és informatika, Számítógéppel támogatott tervezés, gyártás (CAD/CAM), CNC programozás, többtest-dinamikai, modellezés, Műszaki adatelemzés, 3D modellezés és végeselem szimuláció, PLC- és robot programozás, Hidraulika, pneumatika és irányítástechnika, Prezentációs és projektmenedzsment ismeretek)

  ÚJ! Választható specializációk
  A specializáció egy adott szak valamely szűkebb területéből ad bővített képzést a hallgatók számára, esetünkben a hagyományos Gyártástechnológia mellett, új területként jelenik meg Mechatronika és Ipar 4.0 specializáció 44 kredit értékben.

  Mechatronika specializáció
  Napjainkban, az intelligens gépek tudománya meghatározásának megfelelően, egy mechatronikai termék esetében csak akkor lehet a leghatékonyabb funkcionalitást elérni, ha a gépész-, villamos- és informatikai tudományterületek már a termék tervezési fázisában (korában) összefonódnak.

  Ipar 4.0 specializáció
  Az ipar 4.0 a termelési folyamatok olyan szervezését írja le, melynek keretében az eszközök önállóan kommunikálnak egymással az értéklánc mentén: a számítógép-vezérelt rendszerek nyomon követik a fizikai folyamatokat, létrehozzák a fizikai valóság virtuális mását és decentralizált döntéseket hoznak önszervező mechanizmusok alapján.

  Gyártástechnológia specializáció
  A specializáció célja, olyan gépészmérnökök képzése, akik képesek gyártásirányítási és automatizálási feladatok megoldására, technológiai rendszerek tervezésére, fejlesztésére és telepítési feladatainak megoldására, a technológiai folyamatok korszerűsítésére.

  High-tech laborokkal és modern környezetben várunk!

  A szombathelyi gépészmérnökképzés modern, a 21. századi laboratóriumi háttérrel valósítja meg a korszerű elméletei és gyakorlati oktatást. A duális gépészmérnöki szakon fiatal, lendületes, külföldön is tapasztalatot szerzett oktatók tanítanak.

  Hallgatói projektlabor! Kreativitás 2 (3d nyomtatás, 3d szemüveg, 3d scanner)

  Hallgatói projektlaborunkban hallgatóink kiélhetik a mérnöki kreativitásukat, ahol lehetőség van a teljesen új ötletek megvalósítására. Mint minden modern kutató – fejlesztő helyszín ez sem nélkülözi a robotokat és a 3D technológiákat, 3D nyomtató és szemüveg, valamint a a strukturált fényes 3D scannerünk segítségével meglévő alkatrészek digitalizálása is megoldható, ezzel gyorsítva a „reverse engineering” folyamatokat

  ELTE
  Gimnáziumból műszaki pályára? Igen!

  A gimnázium kiváló alapot ad a műszaki pályára való továbbtanuláshoz, az itt megszerzett általános matematikai, fizikai és természettudományos ismeretek nélkülözhetetlenek a sikeres gépészmérnöki tanulmányokhoz.

  Továbbá, mintatantervünket úgy alakítottuk ki, hogy az első félévben műszaki irányú orientációval, az előképzettségi különbségek kiegyenlítéséhez és a mérnöki gondolkodás megalapozásában segítjük a hallgatókat. (pl.: mérnöki alapismeretek tárgy, mentor és demonstrátor diákok, projektek)

  Tréningek, mentor oktatók

  Ma már felértékelődtek a soft skillek!
  A képzés folyamán nemcsak a műszaki szakmai ismeretekre koncentrálunk, hanem nagy hangsúlyt fektetünk az olyan soft skillek fejlesztésére is, mint pl. a kommunikációs és prezentációs készség, a stresszkezelés, az együttműködés és a csapatjáték.

  ELTE

  Karrier: nagy szükség van a mérnökökre Szombathelyen és Vas megyében!

  A mérnökök évek óta rendkívül keresettek a régiónkban. 2015-ben 6 Vas megyei nagyvállalat azzal céllal hozta létre a duális gépészmérnöki képzést, hogy a termelési és műszaki fejlesztési feladataihoz szükséges munkaerőt magasan képzett helyi fiatal mérnökökkel biztosítsa. Az alapítás óta közel 120 duális hallgató végzett, akik magas hozzáadott értékű pozíciókban helyezkedtek el a duális cégeknél (pl: folyamat / termelésirányító mérnök, Konstruktőr/géptervező, tesztmérnök, Minőségbiztosítási mérnök)

  Szombathelyi gépészek sikere az országos mérnök versenyen!

  A 2022. október megrendezett Techtogether Automotive Hungary versenyről az I. helyezéssel és különdíjakkal érhettek haza a szombathelyi gépészmérnök-hallgatók, megelőzve az ország többi egyetemének hallgatóit.

  ELTE

  Jelentkezés és további információ: https://www.szombathelyigepesz.hu/jelentkezes-dualis-gepeszmernoki-kepzesre/

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  (X)