Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eltemették Fülöp herceget

A szombati szertatás teljes egészében a windsori kastélyparkon belül zajlott.

Szombat délután szűk családi körben végső búcsút vettek Fülöp edinburghi hercegtől. II. Erzsébet királynő férje életének századik évében, múlt pénteken hunyt el a windsori kastélyban. - írja az euronews.com honlap.

Fülöp herceg temetése
MTI

Eredetileg 800 vendéggel számolt a Forth Bridge kódnevű búcsúztatási ceremónia előre kidolgozott terve, de a továbbra is érvényben lévő járványügyi korlátozások miatt csak a legszűkebb család harminc tagja kísérhette utolsó útjára Edinburgh hercegét. Az átalakított menetrend megfelelt a járványügyi előírásoknak, ugyanakkor tükrözte Fülöp herceg kívánságait is.

Fülöpnek az uralkodó néhai férjeként teljes körű állami temetés járt volna, de az edinburghi herceg maga is többször is egyértelművé tette, hogy nem szeretne nagyszabású szertartást, inkább magánjellegű, kisebb katonai tiszteletadással kísért búcsúztatást részesítene előnyben.

Fülöp herceg temetése
MTI
A szombati szertatás - ugyancsak a járvány megfékezését célzó előírások miatt - nem volt nyilvános, teljes egészében a windsori kastélyparkon belül zajlott. Az eredeti tervek szerint Fülöp herceg koporsóját Londonban ravatalozták volna fel, innen vitték volna Windsorba, és az útvonal mentén minden valószínűség szerint százezrek sorakoztak volna fel. - írja a lap.

Fülöp herceg temetése
MTI

Fülöp legfiatalabb fia Eduárd herceg, wessexi gróf, feleségével Zsófia grófnővel, és első gyermekükkel, Lady Louise Windsorral már egy nappal a temetés előtt lerótta tiszteletét az elhunyt emléke előtt. A királyi haditengerészet, a királyi tengerészgyalogosok, a hadsereg és a királyi légierő több száz katonája vett részt a temetési felvonuláson. Fülöp koporsóját a Szent György-kápolnába vitték egy speciálisan átalakított Land Roveren, amelyet ő maga tervezett. - fejezi be az Euronews.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra