Mi a k* anyádat csinálsz? – kérdezték a forgalomban kerekező kétéves kisfiú miatt megálló sofőrtől

Megszökött otthonról egy kisfiú, és Szombathely legforgalmasabb útján hajtotta a kismotorját szombaton kora este, a Zanati út külső sávjában. Sokan kikerülték, mire megállt egy sofőr. Vele beszélgettünk a nem hétköznapi esetről.

Facebookon kért segítséget a Vas Vármegyei Rendőr Főkapitányság az internetezőktől szombaton 19:24-kor. Rendhagyó módon nem egy eltűnt kisgyereket kerestek, hanem egy utcán, veszélyes környezetben megtalált gyermek szüleit keresték.

A vasi zsaruk akciója Megtalálták a kisfiú szüleit a rendőrök - Szombathely forgalmas utcáján ült egy játékmotoron April 20. 20:15 sikeres volt.

Úgy tudjuk, hogy a gyermek egyik hozzátartozója a Facebookon látta meg a kisfiú fotóját és azonnal jelentkeztek a rendőrségen. Arról, hogy a gyermekre vigyázó hozzátartozó miért nem vette észre kb. háromnegyed óráig a kisfiú eltűnését, nem rendelkezünk információval.

Az aluljáróban kerülgették a kisfiút

A 112Press felvette a kapcsolatot a gyermeket megtaláló férfival, aki elmesélte, mi történt a Zanati úton.

A forgalmas Zanati úti aluljáróban "közlekedett" a két év körüli kisfiú A kép illusztráció, forrás: Google StreetView
TM/Nyugat.hu

A szombathelyi Kaposvári Ákos a Zanati úton tartott a belváros irányába, amikor az aluljáróban, a négysávos út külső sávjában meglátta a lábbal hajtható biciklin vele egy irányba haladó, egyedül közlekedő, lengén öltözött kisfiút.

"Sok autó elhaladt a gyerek mellett, én pedig úgy ítéltem meg, hogy veszélyben volt. Kitettem a vészvillogót és megálltam, hogy megkérdezzem, mit csinál ott.  Több közlekedő dudált, amiért akadályoztam a forgalmat, egy férfi pedig kikiabált, hogy „Mi a k... anyádat csinálsz?” Szerintem láthatták, hogy egy gyerek is van az úttesten.

Nem sokkal később egy barátom is megállt, illetve érkezett egy idősebb hölgy, aki levette a kabátját és ráterítette a vacogó kisfiúra, akin póló volt és zoknicipő. Amikor kérdeztük, akkor elmondta, hogy egyedül van és nem tudta megnevezni a szüleit, vagy hogy ők hol vannak. Megszeppent és egyszer megpróbált eliszkolni, de nem engedtük. Tárcsáztam a 112-t és a rendőrök hamar kiértek.

Akkor már közösen próbáltuk megtudni, hogy mi a neve. A keresztnevét végül elárulta. Újabb rendőrautó érkezett és elvitték a kisfiút. Bennem pedig furcsa érzések kavarognak. Egyrészt örülök, hogy nem történt baj, senki nem ütötte el a gyereket és tudtam neki segíteni. Másrészről viszont csalódott vagyok, amiért annyian elmentek egy olyan kisgyerek mellett, aki egy forgalmas úton egyedül hajtotta a játékát. Szerintem egy kicsivel több odafigyelés kellene, hogy ne történhessen ilyesmi" – zárta a beszélgetést Kaposvári Ákos.

A 112Press információi szerint a nem az időjárási viszonyoknak megfelelően felöltözött és egyedül közlekedő gyermek több száz métert tett meg a forgalomban, miután egy mellékutcából elérte a Zanati utat.

A magunk részéről köszönetet mondunk interjúalanyunknak a gyors és helyes helyzetfelismeréséért és mindenki másnak, aki segített abban, hogy a kisfiú átvészelje a „kalandot” és mielőbb megtalálják a szüleit.

A rendőrségnek is jár a „piros pont”, amiért gyorsan és hatékonyan használták a közösségi oldalakat és ennek köszönhetően gyorsan sikerült kideríteni, honnan tűnt el a kisfiú.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló