Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Elvakította a nap a sofőrt, két kerékkel a levegőben állt meg egy VW az M86-os felhajtóján

Püspöksüvegnek hajtott, majd szalagkorlátra futott egy román sofőr.

Egy román rendszámú Volkswagen Csorna irányába tartott a 87-es főúton. Szombathely határában, az M86-os felhajtójánál a sofőrt elvakította a nap, emiatt későn észlelte az útelágazást.

terelőelemet tört a Volkswagen Szombathely határában
TM/Nyugat.hu

Az autó először összetörte a szakzsargonban püspöksüvegnek hívott műanyag terelőelemet, majd felhajtott az M86-os bevezetőjének szalagkorlátjára és két kerékkel a levegőben állt meg.

DSC_5646
TM/Nyugat.hu

A Magyar Közút azonnal kitáblázta a veszélyforrást, lassítva a forgalmat.

DSC_5622
TM/Nyugat.hu

A román sofőr jelezte a helyszínre érkező rendőrnek, hogy egyeztet az autómentővel, de szerencsére időben kiderült, hogy a férfi Romániából hívott volna segítséget.

A sofőr letolatott a szalagkorlátról
TM/Nyugat.hu

Ilyen frekventált helyen ez nem lehet opció, hiszen nem állhat ott 5-8 órát egy autó egy autóút felhajtójának szélén.

Elvakította a nap a sofőrt
TM/Nyugat.hu

A sofőr ezután letolatott a szalagkorlátról, majd kerékcserével mozgásképessé tették a gépjárművet.

DSC_5633
TM/Nyugat.hu

A terelőelemet biztosan cserélni kell, de valószínűleg a megrongálódott szalagkorlát-szakaszt is. Ez lebetonozott résszel kezdődik, ami nehezíti majd a cserét.

Az összetört terelőelem, azaz a püspöksüveg
TM/Nyugat.hu

A figyelmetlen sofőr helyszíni bírságot kapott, a megrongálódott eszközök cseréjét pedig a biztosítója fizeti.

Helyszíni bírságot kapott a sofőr
TM/Nyugat.hu

Arra már többször figyelmeztettük olvasóinkat, hogy baleset esetén nem számít mentő körülménynek az, ha a sofőrt elvakította a nap, sőt. Természetesen a vakítás, mint jelenség valós, de a nap nem hirtelen jelenik meg az égen, a „felbukkanására” a sofőrnek számítania kell, napszaknak megfelelő, előre kiszámítható helyen.

Ha valaki ilyenkor nem lát, akkor nem is vezethet addig, amíg újból képes észlelni az utat és az azon felbukkanó személyeket, tárgyakat.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló