Elveszítheti Bolsonaro a választást

A legtöbb felmérés szerint Luiz Inácio Lula da Silva, aki 2003 és 2010 között volt Brazília államfője, 10-15 százalékponttal vezet a jelenlegi elnök, Jair Bolsonaróval szemben.

Ha Lula da Silvának vasárnap sikerül az érvényes szavazatok több mint felét megszereznie, akkor már az első fordulóban győzelmet arathat – foglalta össze a hvg.hu .

Az urnákat helyi idő szerint délután öt órakor, magyar idő szerint este tíz órakor zárják, az eredményeket várhatóan pár órával később teszik közzé. Amennyiben egyik elnökjelölt sem szerzi meg a szavazatok több mint felét, október 30-án második fordulót tartanak majd, ahol a két, legtöbb szavazatot szerző jelölt mérkőzik meg egymással.

Bolsonaro korábban utalt arra, hogy esetleg nem fogja elfogadni a voksolás eredményét, ami miatt sokan választásokat, bírálta az elektronikus szavazógépeket működtető testületeket és „hazugnak” nevezte a közvélemény-kutatási eredményeket. Felvetette azt is, hogy a hadsereg végezzen párhuzamosan szavazatszámlálást, bár ezt a katonaság elutasította.

Ugyanakkor vasárnap, szavazta leadásakor az elnök kijelentette, hogy tiszteletben fogja tartani a voksolás eredményét, ha a „szavazás tiszta és átlátható lesz.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek