Embercsempész banda elfogása - exkluzív képekkel

Két helyszínen csapott le rövid időn belül a rendőrség Szombathely közelében embercsempészekre. Az akcióban osztrák rendőrök is részt vettek és 14 határsértőt is elfogtak.

Megerősítette a rendőrség a nyugat.hu információit arról, hogy embercsempészeket fogtak el két helyszínen, Szombathely közelében. Kérdéseinkre válaszul a rendőrség sajtóközleményt adott ki. Képgalériánk mindkét helyszínt megörökítette.

Embercsempész banda elfogása két helyszínen, Szombathely közelében
Az egyik gyanúsított az autó mellett, az osztrák határra vezető 89-es úton
Tánczos Mihály

A rendőrség közleménye

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, a Szombathelyi Rendőrkapitányság, valamint az osztrák társhatóságok szoros együttműködésének köszönhetően embercsempészek kerültek rendőrkézre.

Embercsempész banda elfogása két helyszínen, Szombathely közelében
Osztrák és magyar rendőrök együttműködésének eredménye az elfogott embercsempész-banda
Tánczos Mihály

A rendelkezésre álló adatok arra utaltak, hogy az embercsempészek a szerb határszakasszal rendelkező megyékből szállítják bérelt autókkal Ausztriába a migránsokat. Ezeknek az információknak a birtokában a rendőrök ellenőrzés alá vontak egy zárt terű, Renault Master típusú furgont, valamint - ezzel párhuzamosan már korábban az osztrák társszervek látókörébe került - Mazda típusú személygépkocsit. Az ellenőrzések során megállapítást nyert, hogy a személygépkocsi egy úgynevezett "előfutó" gépjármű, melyben az előállított két magyar állampolgár az esetleges rendőri ellenőrzéseket figyelte, míg a szintén magyar sofőr által vezetett furgonban tizennégy, Magyarországon engedély nélkül tartózkodó külföldi, tizenegy afgán és három pakisztáni személy tartózkodott.

Embercsempész banda elfogása két helyszínen, Szombathely közelében
A 89-es és 87-es utak kereszteződésének közelében csaptak le a határsértőket szállító járműre
Tánczos Mihály

A külföldiekkel szemben idegenrendészeti eljárás, míg az előállított három magyar állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Az eljárás során a hatóság látókörébe kerülő negyedik személy - akit szervezőként neveztek meg - a tegnapi napon Kecskeméten elfogásra került. Az eljárás, őrizetbe vételük mellett folyamatban van.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Az anyjuk nevét is megváltoztatták - Magyar bűnözők Ausztriában

Magyar abszurd: a nevük mellett az anyjuk nevét is megváltoztatták Ausztriában dúló magyar betörők. Mindezt szabályosan megtehették. Erről is szó esett azon az osztrák-magyar sajtótájékoztatón, amire a Körmendi Rendőrkapitányságon került sor.

Osztrák helikoptert is bevetettek a magyarul beszélő román betörőbanda ellen

Rendőrök, katonák, csendőrök üldözték át a határon azt a magyarul beszélő román betörőbandát, amely már fél éve hajt végre betöréseket.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló