Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Embercsempészeket fogtak Ölbőnél

Az osztrák határ felé tartó román rendszámú Audit rendőrautók kényszerítették megállásra az M86-os autóúton.

A járőrök az M86-os számú főút 98-as kilométerszelvényében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Székesfehérvári Osztályának információi alapján állítottak meg egy román rendszámú Audit, amelyet egy román állampolgár vezetett.

Román rendszámú Audival szállította a menekülteket az embercsempész az M86-os autóúton
TM/Nyugat.hu

A gépkocsiban még egy fő román állampolgár és három férfi utazott, akik afgán állampolgárnak mondták magukat. A rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a három férfit a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Civil jellegű és jelölt rendőrautók kényszerítették megállásra az embercsempészt Ölbőnél
TM/Nyugat.hu

A sofőrrel és a másik román állampolgárságú férfival szemben – őrizetbe vételük mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Embercsempészek bilincsben - Fotó: Vas MRFK
TM/Nyugat.hu

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Román rendszámú Audival szállította a menekülteket az embercsempész az M86-os autóúton
TM/Nyugat.hu

A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Helyszíni szemle az M86-os autóúton elfogott embercsempészek autójánál
TM/Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra