Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két és fél év letöltendőt kapott a múlt héten Szombathelyen elfogott embercsempész

Az osztrák rendszámú Volvóval közlekedő szír férfit Szombathely határában állították meg a rendőrök, autójában négy menekülttel. Szombaton már el is ítélték, de a vádlott fellebbezett a végrehajtandó börtönbüntetés ellen.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szombathelyi Járási Ügyészség szombaton bíróság elé állította azt a szír állampolgárságú, Németországban tartózkodási engedéllyel rendelkező férfit, akit csütörtökön tetten értek Szombathely közelében, Videó: Újabb embercsempészt fogtak el a rendőrök Szombathely határában 2020. November 27. 13:08 amint négy szír férfit szállított át Magyarországon, abból a célból, hogy jogellenesen lépjék át a magyar-osztrák államhatárt.

A vádirat szerint a vádlott megállapodott Németországban egy ismeretlenül maradt személlyel abban, hogy 500 euró ellenében átszállít több, a szerb-magyar államhatárt jogellenesen átlépő külföldit Magyarországon az osztrák határig.

Szombathely határában megállított embercsempész
TM/Nyugat.hu

A vádlott találkozott Bécsben a megbízójával, aki bérelt egy személygépkocsit a részére, és ellátta pénzzel a magyarországi költségeire. A vádlott eltöltött egy éjszakát egy budapesti szállodában, majd egy internet alapú üzenetküldő szolgáltatáson keresztül megkapta annak a helynek a koordinátáit, ahol a csempészett személyek várakoztak rá.

A négy szír állampolgár a jogszabályi rendelkezések megszegésével, a kerítésen átmászva lépte át a szerb-magyar határt 2020. november 25. napján, majd másnap a vádlott felvette őket egy erdő szélén a déli határ közelében, és elindult velük a magyar-osztrák határ felé.

A rendőrség igazoltatta a vádlottat és négy utasát a 86. számú főút Szombathelyt elkerülő szakaszán.

A Szombathelyi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit 2 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt, és 5 évre kiutasított az ország területéről. A vádlott fellebbezett az ítélet ellen.

A Szombathelyi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a vádlott letartóztatását a szökés veszélyére figyelemmel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra