Emberek, Ausztria tárt karokkal vár, ha dolgozni akartok

Több mint 206 ezer betöltetlen állás van Ausztriában, ami új rekord, és az üresedési ráta is új csúcsra emelkedett. Csak a szolgáltató szektorból közel 125 ezer munkás hiányzik.

Rekordra emelkedett a betöltetlen álláshelyek száma az idei második negyedévben Ausztriában. A hivatal nyilvántartása szerint az üres álláshelyek száma a második negyedévben újabb csúcsra, 206,3 ezerre emelkedett. A tavalyi második negyedévben 138,6 ezer volt az üres álláshelyek száma és azóta minden eltelt negyedévben nőtt.

Az üres álláshelyek több mint felét, 124,8 ezret a szolgáltatási szektorban jelentették. A fennmaradó részen a feldolgozóipar és a közszféra osztozik 52,4 ezer és 29,1 ezer betöltetlen álláshellyel.

Az "üresedési ráta", vagyis a be nem töltött álláshelyek aránya a foglalkoztatottak számához viszonyítva 2009 és 2020 között szinte mindig 1-3 százalék között volt, de az idei második negyedévben 4,8 százalékra emelkedett.

Ugyan az osztrák vállalatok csak 131,9 ezer üres álláshelyet jelentettek be a munkaügyi hivatalnak, az osztrák statisztikai hivatal adatai viszont a vállalatok körében végzett felmérések alapján készülnek, és így azokat a munkahelyeket is tartalmazzák, amelyeket a vállalatok nem jelentettek.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek