Emberek, meglett Csipesz

Több napos keresés, elképesztő összefogás eredményeképp. Regényes történet az övé.

Eltűnt Csipesz, adtuk hírül Eltűnt Csipesz, egész Vas megye őt keresi July 27. 12:21 négy napja, és közzé tettük a felhívást, hogy olvasóink segítsenek a keresésben. Az apró kutyus július 24-én, vasárnap szökött el Perenye környékéről, aztán sok helyen látták, de nem került meg. Most viszont igen, a kutya meglett - örülünk, hogy segíthettünk - olvasónk pedig olyan regényes történetet osztott meg a kalandokról, hogy érdemes teljes terjedelmében közreadni. Íme:

A történet röviden, időrendben

Július 24-én

dél körül szökött el Perenye környékén sétáltatás közben, még aznap délután megjelent majdnem 3 km-rel távolabb, aztán este újból, ugyanott. Július 25-én láttuk Gencsapáti környékén a Szentkút felé, az újabb 4 km-rel távolabb a kiindulóponttól. Nyitottunk egy Messenger csoportot, hogy gyorsan tudjunk információkat megosztani, mert a terület nagyon nagy, a csoport pedig akkorra már 50 taggal rendelkezett. Ha jött egy bejelentés, annak kellett indulnia, aki a legközelebb volt. Nehéznek tűnik az ismeretlenek közötti információcsere megszervezése, de most kiderült, ha mindenki partner, simán és gördülékenyen megy minden.

Július 26-án ,

kedden dél körül Lukácsháza mellett a Csömötei hegytől Gyöngyösfalu, Kossuth utca irányába futott, sajnos nem sikerült elkapni. Ekkor már ismerős és ismeretlen együtt kereste, kezdett kialakulni egy olyanfajta összefogás, amit én még szinte mindig nem hiszek el.

Július 27-én ,

szerdán reggel Gencsapáti Felső buszmegálló környékén látták. Aztán aznap délután Perenyében üldögélt az árokparton, majd elfutott a TSZ felé. Aztán szintén szerdán este 6 és 6:30 körül megint Gencsapátiban, a főutcán. De, mire odaértünk eltűnt, és nem tudjuk merre ment. Ekkor már bármerre mentem és kérdeztem, hogy nem látták-e a kiskutyánkat, az volt a válasz: Csipeszt? Július 28. Egész nap nem látta senki, szerintem eljött az első holtpont, de éjszakára lesz kereső kutyánk, Denis és gazdája Dominik, és figyeljük a helyet, ahol elveszett, és követjük a nyomait. Denis nagyon ügyesen követte a nyomot, alig tudtunk utána menni, hajnali 3 óra volt, alig aludtunk 4. napja.

Eltűnt Csipesz
Balazs Vamos
Július 29.

Megvolt a kutyás keresés hajnalban, Denis nagyon ügyesen próbálta követni a nyomokat, nagyjából be is jártuk a fent említett helyszíneket, de Csipesz nem volt azon az útvonalon. Délután 4kor viszont kaptunk egy hívást, hogy Csipesz megjelent Perenye környékén, ugyanott, ahol már korábban többször is látták. Ugyan elfutott, de látszott, hogy jó fizikai állapotban van, csak fél. Jártuk a környéket, és egyszer csak megláttam jó pár szétrágott botot, ami pont ugyanolyan volt, mint ahogy Csipesz rágja nálunk az udvaron. Na ekkor tudtam, hogy ide vissza fog jönni, mert annyi bot hevert a földön, hogy egyértelmű volt, hogy ide visszajárt többször. A szakértő tanácsára letáboroztam ott, hogy megvárom, míg újból visszajön, ha 5 nap múlva, akkor 5 nap múlva, én ott leszek, a többiek pedig különböző helyeket figyelnek, hátha út közben észreveszik.

Július 30.

Dominik munka után hajnali 3-kor jött ismét, és Denis-szel kerestük hajnaltól a szakadó esőben, látszólag eredménytelenül, de ő 6 nap után visszajött hozzánk arra a helyre, ahol eltűnt, és hála a kihelyezett csapdának, megvan!

Mar otthon alszik full kimerülten és egy orvosi vizsgalat után
olvasó

Sajnos egyelőre nem tudom felsorolni azokat, akik segítettek nekünk ebben az örült keresésben, már csak azért sem, mert először össze kell párosítanunk a neveket a chatből és az arcokat a hegyről, de erre lesz jó egy Csipesz Csapat buli majd valamikor, amikor kipihentük magunkat. Nagyon jó olvasni még most is a csoportban a pozitív hozzászólásokat, sokunknak ez a 6 nap egy utazás volt, hihetetlen színes személyiségű emberekkel ismerkedtünk meg közben, megtapasztaltuk, hogy van feltétel nélküli jóindulat, érdek nélküli pozitív hozzáállás. Sosem fogjuk ezt elfelejteni a segítőinknek, de mindent megteszünk, hogy viszonozzuk valahogy!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű