Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombathelyi emlékhelyet szeretnének a jobboldali civil egyesületek

A városban nincs Trianonra utaló emlékmű. Ezen akarnak változtatni.

Facebook-oldalán felhívást tett közzé a Polgárok a Városért Egyesület.

A poszt arra emlékeztet, hogy Szombathelyen - az ország számos településétől eltérően – napjainkig nem készült a 100 évvel ezelőtt aláírt trianoni békediktátumra utaló emlékmű, és a közelgő kerek évforduló még aktuálisabbá teszi az egyesület szándékát: egy nemzeti összetartozás emlékhely létrehozását.

"Az emlékhely kialakítása céljából a Honderű Asztaltársaság Egyesület, a Polgárok a Városért Egyesület, a Polgári Egyesület Szombathelyért, a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület, a Rákóczi Szövetség Vas Megyei Szervezete, a Szülőföld Egyesület, valamint a Vas Megyéért Egyesület megalakította a Nemzeti Összetartozás Szombathelyi Emlékbizottságát, amelynek feladata a helyszín kiválasztása, a tervek elkészíttetése, az engedélyek beszerzése, és a szükséges anyagi fedezet összegyűjtése" – olvasható a közleményben, amely első körben aláírásokat gyűjt a megvalósítást támogatásához, később pedig anyagilag is lehet támogatni az ügyet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra