Ennyi a vagyona egy átlagos magyar milliárdosnak

Az elmúlt három évben negyven százalékkal nőtt az átlagos vagyon.

660 millió forint befektetés, közel egymilliárdnyi ingatlan, ennek dupláját érő vállalkozás és közel ötszáz millió forintnyi pénz külföldön – így néz ki egy "átlagos" felső tízezerhez tartozó család ma Magyarországon az APELSO csoport felmérése szerint – írja a vg.hu.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Ők birtokolják a magyar lakosság teljes, örökölhető vagyontömegének mintegy 15 százalékát, ennek a családonként átlagosan mintegy 4,1 milliárd forintos összvagyonnak közel a felét (48 százalékát) teszi ki a cégtulajdon és 24 százalékát a magántulajdonú ingatlan. További 16 százalékát itthon, 12 százalékát pedig külföldön kezelik.

Mivel Magyarországon mintegy kétezer családi tulajdonú közép- és nagyvállalkozás többségi tulajdonosa múlt el 55 éves, néhány éven belül égető kérdéssé válik a generációváltás. Ezek a cégek ugyanis összesen mintegy 120 ezer főt foglalkoztatnak, és együttesen 6 381 milliárd forintos nettó árbevételt és 751 milliárd forintos adózott eredményt produkálnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek