Ennyi pénzt vertek el a pártok eddig a kampányra

Egy, a napokban megjelent grafikon segítségével nyomon követhetjük, eddig mennyi pénzt tapsoltak el a pártok a kampányra.

Az első helyen, toronymagasan a többi párt előtt, a FIDESZ-KDNP áll, mely már most több, mint kétmilliárd forintot költött el a 2014-es választás kampányára. Igaz, ebbe az összegbe beleszámolták a kormány, a párt és a CÖF költéseit is.

Eddig ennyi pénzt költöttek a pártok a kampányra
kepmutatas.hu

Közel 680 milliót szánt eddig a választók megnyerésére az Összefogás, és meglepő módon komolyan a nyomukban van a Jobbik: ők eddig 646 millió forintból árasztották el kampányukkal az országot. Az LMP „visszafogottan” költekezett, eleddig 313 millióba került a kampányuk.

A grafikont a kepmutatas.hu oldalt üzemeltető három civil szervezet, a Transparency International Magyarország, a K-monitor és az Átlátszó.hu készítette, akik emellett még követik a kormányzat és a civil szervezetek kampányköltéseit is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet