Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ennyire nem figyelünk: videón, ahogy egy autós belecsapódik a munkaterületet védő járműbe

Néhány nappal ezelőtt történt az M0-ás autóúton
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A múlt hét eleji heves esők után a közút munkatársai az M0-ás autóút elválasztósávjának vízelvezetőit takarították, amikor egy személygépkocsi - minden előjelzést és a sebességkorlátozást figyelmen kívül hagyva - a belső sávban haladt nagy sebességgel és csak az utolsó pillanatban vette észre a munkaterületet és az ott dolgozókat védő ütközési energia elnyelő modullal felszerelt narancssárga teherautót.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

De ekkor már késő volt: az autó belecsapódott a szerkezetbe.

Mellesleg a munkaterület kezdete előtt már 2 kilométerrel az autósok figyelmét változtatható jelzésképű táblán hívták fel a belső sávban végzett munkálatokra és az ideiglenesen bevezetett 60 kilométer/órás sebességkorlátozásra, továbbá terelőkúpokkal is jelölték a közeledő munkaterületet.

Ennek ellenére sikerült beleütközni a járműbe, amit rögzített a kamera.

Bár az ütközés előtti pillanatokban a sofőr bekapcsolta vészvillogóját, a becsapódás után nem használta tovább, ehelyett hátratolatott pár métert, miközben a felvételen jól látható, hogy egy másik autó közeledik ugyanabban a sávban - aki szerencsére időben sávot tudott váltani, így nem történt újabb ütközés.

Ezek után a sofőr kiszállt az autóból láthatósági mellény nélkül és nem tette ki az elakadásjelző háromszöget sem.

A munkagépben az ütközés pillanatában szerencsére éppen nem tartózkodott senki, ezért személyi sérülés nem történt, a sofőrt és a munkaterületet is megvédő ütközési energia elnyelő szerkezet viszont használhatatlanná vált.

Miután a balesetet okozó autós nem talált a munkagépnél senkit – a sofőr is a munkaterületen dolgozott -, mintha mi sem történt volna, visszaszállt az autóba, ismét tolatott, ami gyorsforgalmi úton fokozottan balesetveszélyes és elhajtott a helyszínről.

A Magyar Közút munkatársai pedig csak később vették észre az okozott kárt.

A személyautóra a rendszám alapján nemzetközi körözés van érvényben.

A felvételen egyébként jól látszik, hogy a kihelyezett 60 kilométer/órás sebességkorlátozást szinte egy jármű sem tartja be, 80-110 kilométer/órás sebességgel haladnak el közvetlenül a közutas dolgozók mellett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló

Hirdetés