Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tüttő Kata: Orbán Viktor az európai gondolat Geréb Ernője

Az MSZP-Párbeszéd EP-képviselőjelöltje Kunhalmi Ágnessel tájékoztatta a sajtót Szombathelyen, közben ismerkedtek a város ókori múltjával.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kezdjük a végén. Tüttő Kata, az MSZP-Párbeszéd EP-képviselőjelöltje és Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő Nemény András polgármesterjelölt és Ipkovich György városi képviselő társaságában kipróbálta az ókori római légiósok felszerelésének egy részét. Az Iseumban, ahol még egy legionárius is fogadta őket, és ahol rácsodálkoztak arra is, hogy Szombathely kétezer éves város.

Kunhalmi Ágnes és Tüttő Kata az Iseumban
Szilágyi József (telefonos fotó)

A rövid séta előtt, persze, tartottak egy sajtótájékoztatót, ahol a fő téma természetesen a vasárnapi EP-választás volt.

Nagy a tétje a választásoknak - kezdte Kunhalmi Ágnes, mert arról kell dönteni, hogy az emberek jólétét akaró demokraták és a saját zsebükre dolgoz szélsőjobb között kell választani. Nem az Európai Unió, hanem az ökölbe szorított kéz veszélyezteti az ország szuverenitását, Arról döntünk, hogy a demokráciát és a jólétet vagy az érdekérvényesítésből kisodródó, Orbán Viktor szavaira hallgató szélsőjobbot választjuk - mondta.

Kunhalmi Ágnes és Tüttő Kata az Iseumban
Szilágyi József (telefonos fotó)

A szociáldemokraták legfőbb célja, hogy környezetbarát, szociális, békés, emberközpontú Európát építsenek. Ezért javasolni fogják, hogy az egész Unióban vezessék be az uniós minimálbért, minimálnyugdíjat, lakhatási támogatásokat - jelentette ki Kunhalmi.

Tüttő Kata a Pál utcai fiúkból vett példával kezdett, azt mondta, Orbán Viktor az európai gondolat Geréb Ernője. Aki némi hatalomért képes elárulni az országot is. Tüttő szerint a választás tétje, hogy sokan lesznek-e azok, akik szét akarják verni az Európai Uniót, ami nincs is még teljesen kész, együtt kell kialakítani és kijavítani a hibákat.

Kunhalmi Ágnes és Tüttő Kata az Iseumban
Szilágyi József (telefonos fotó)

Az a tét, hogy szociális vagy a konzervatív módon működik-e tovább az Unió, eddig a konzervatív módot erőltették, aminek lényege, hogy öntik a pénzt a gazdaságba, azt remélve, hogy az lecsorog majd az emberekig.

A képviselőjelölt a bérkülönbségeket nevezte az Unió legnagyobb problémájának, ami az oka az elvándorlásnak. De az oktatásban, az egészségügyben is hatalmas különbségek vannak, hiányoznak a tanárok és az orvosok.

Kunhalmi Ágnes és Tüttő Kata az Iseumban
Szilágyi József (telefonos fotó)

Tüttő Kata kiemelte a nők és férfiak közti bérkülönbségeket is, a nők ugyanazzal a képesítéssel, ugyanabban a munkakörben 30 százalékkal keresnek kevesebbet a férfiaknál. A szociális Európa terve éppen ezeket a bér- és egyéb különbségeket akarja megszüntetni.

Megjegyezte, hogy a mai napon a világon több százezer diák tüntet a klímaváltozás ellen, tüntetnek a jövőjükért. Eljött az idő, amikor a fiatalok hallatják a hangjukat és kiállnak azok ellen, akik agymosásnak tartják a klímaváltozást.

Kunhalmi Ágnes és Tüttő Kata az Iseumban
Szilágyi József (telefonos fotó)

Nemény András hozzátette, az a célja, hogy a szombathelyi fiataloknak is legye jövője. Szerinte a fő kérdés az, hogyan gazdálkodnak az uniós támogatásokkal, mire költik a pénzt. Szombathelyen rendszeresen gond van a levegő minőségével, ennek több oka van. A korszerűtlen buszok, a Falco-gyár, de a háztartásokban is lenne tennivaló - mondta.

Kijelentette, céljuk, hogy a város minden területén azonos színvonalat tapasztaljanak a lakók, zöld területekkel, játszóterekkel. Jelenleg van olyan városrész, ahol egyáltalán nincs játszótér, és kevés a zöldterület.

Nemény megjegyezte, az MSZP-Párbeszéd képviselőjelöltjeivel együttműködnek, mindegyikükkel egyeztettek már, ha rájuk szavaznak, ők segítenek a célok megvalósításában.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra