Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Építési gödörbe zuhant az autó Ausztriában, öten súlyosan sérültek

Súlyos baleset történt hétfőn az osztrák A4-es autópályán Bruck an der Leitha közelében egy építési területen. A sofőr és fiatal utasai súlyosan megsérültek.

Az osztrák tűzoltóság információi szerint az autó hétfőn kora délután hajtott be a leválasztott építési sávba, ahol nekiütközött egy híd alapjához készített zsaluzat falának, majd a gödörbe zuhant – írja az ORF.at.

orf.at

Az alsó-ausztriai állami rendőrség szerint a gépjármű 24 éves vezetője fel tudta hívni a segélyhívót és ezzel elindította a mentési láncot. Nagyszámú munkást kellett a mentésbe bevonni. A Vöröskereszt négy sürgősségi orvost küldött többek között. A tűzoltóságnak az öt súlyos sérült közül kettőt úgy kellett kivágnia a teljesen eldeformálódott járműből. Többek között eltávolították a tetőt – azért is, hogy a mentősök jobban hozzáférhessenek a sérültekhez. A 17 és 24 év közötti járművezetőt és utasait – két férfit és három nőt – a környező kórházakba szállították.

Sérüléseik miatt a baleset áldozatait a rendőrség hétfőn még nem tudta kihallgatni, emiatt azt sem tudni, hogy került az autó az építkezés miatt elzárt területre. Az A4-es autópályára egy harmadik sávot építenek, a munka már 2019 májusa óta tart.

Az autó építési területre hajtott, majd a zsaluzás gödrébe zuhant.
ORF.at
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra