Hamarosan a 86-oson keresztül csapathatják a bringások Zanatnál

Az új bicikliút bejelentéséhez pedig új verda is dukál, szóval mutatunk mindent képekben.

Új bicikliút épül Zanatig, mindezt két ütemben építik meg. Az első szakasz 750 méter hosszú lesz, és a Decathlonnál ér majd véget. A Tesco oldalánál még csak az alapozásnál járnak, de a már említett Decathlon felőli részen van egy nagyjából 50 méteres szakasz, amiről csak az aszfalt hiányzik. Az első fázisnak idén november 30-áig kell elkészülnie, a második viszont csak 2016 decemberére lesz meg.

Elkezdődött a zanati kerékpárút építése
Háttérben a már majdnem kész szakasz
Vágvölgyi Bálint

Ez a második szakasz lesz a Zanatig kimenő rész. A kerékpárúton lesznek útburkolati jelek, sőt, a 86-ost is keresztezni fogja, itt zebra, piros felfestés és sárga, villogó lámpa szolgálja majd a biztonságot. Ezt az átkelőt a gyalogosok is igénybe vehetik majd, ezzel is növelni szeretnék az itt élők biztonság- és komfortérzetét.

Elkezdődött a zanati kerékpárút építése
Ott, a távolban gőzerővel folyik a munka
Vágvölgyi Bálint

Az építkezés megkezdéséről tartott sajtótájékoztatón ott volt dr. Puskás Tivadar, polgármester és Kántás Zoltán, a kerület képviselője is. Előbbi megemlítette, hogy örökségként kapta a zanati bicikliutat, utóbbi pedig azzal egészítette ki, hogy 2010 óta húzódik ez a beruházás.

Elkezdődött a zanati kerékpárút építése
A polgármester Audi helyett most kisbusszal érkezett
Vágvölgyi Bálint
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet